Hazatalált a testmozgást népszerűsítő Superman

.konyvesblog. | 2014. március 24. |

o-SUPERMANS-MISSION-FOR-PRESIDENT-KENNEDY-570.jpg

A legendás képregényművész, Al Plastino évtizedekig abban a tudatban élt, hogy a bostoni JFK könyvtárnak és múzeumnak ajándékozta azt a tíz kézzel rajzolt képregénykockát, amelyen Superman Kennedy elnöknek teljesít küldetést. Tévedett. A rajzok egy gyűjtőnél kötöttek ki, ám a DC tavaly decemberben megvásárolta őket, és visszaszolgáltatta a könyvtárnak. A Superman's Mission for President Kennedy című 1964-es képregénnyel a Fehér Ház a testmozgást, és az egészséges táplálkozást akarta népszerűsíteni. A könyvtár igazgatója, Tom Putnam szerint a képregény a korabeli közösségi médiának felelt meg, ez volt a legjobb útja, hogy megszólítsák a fiatalabb korosztályt.

Kapcsolódó cikkeink:

Superman, a hőskultúra lényege

Megalomán gyilkostól a harisnyás megmentőig

A mítosz örök, az eredet örökké változik

A képregény még nem volt kész, amikor az elnököt meggyilkolták, végül utódja, Lyndon Johnson küldte nyomdába. Bár a kinyomtatott változatban az állt, hogy az eredeti alkotást a könyvtárnak adományozták, ez mostanáig nem történt meg. Erről Plastino a tavaly októberi New York Comic Conon értesült, és nagyon csalódott volt miatta. Hiába rajzolta ő 20 évig Superman történetét, a Kennedyt is felvonultató sztorira volt a legbüszkébb.

Al Plastino 91 éves korában hunyt el tavaly novemberben.

Forrás: HuffPost

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.