Harry Potter-varázskönyv készült a Playstationhöz

.:Benedek:. | 2012. június 11. |

A Harry Potter-sorozattal J.K. Rowling először learatta a könyv-, majd a filmpiacot. Az írónő nem akarja folytatni a varázslótanonc történetét, hiába hagyta nyitottan a végét, de a rajongókat ki kell szolgálni, ezért előbb egy honlapot hoztak létre Pottermore néven, most egy különleges játékot találtak ki a Playstationhöz, amivel akár még a történetmesélést is forradalmasíthatják: bűbájokat használhatunk, új teremtményeket ismerhetünk meg és még egy rejtélyt is meg kell oldani.

Pár napja véget ért E3 játékipari expón a Sony bemutatta a Wonderbook nevű eszközt. Ez valójában egy könyv, ami inkább egy tablet-szerű valami, és a Playstation kamerájával, a PS Eye-jal közösen nyeri értelmét.

Megmutatni könnyebb, mint beszélni róla: 

 

Ugye nagyjából arról van szó, hogy van ez a könyv, amit kvázi greenscreenként használva, kivetítve látunk a képernyőn, és a Playstation Move Motion kontrollert használjuk varázspálcaként. Ez az, amit úgy hívnak, hogy kiterjesztetett valóság (augmented reality), a Sony szerint pedig az alkalmazás a legújabb lépcsőfokot jelenti a történetmesélésben.


A Wonderbookra megjelent első játék a Book of Spells, azaz a Varázslástan alapfokon, tehát nem más, mint egy Harry Potter-varzskönyv. A játékot természetesen a sorozat írójával, J.K. Rowlinggal közösen fejlesztette a Sony, és a címet adó könyv is a HP-regényekből érkezett. A Varázslástant Miranda Dabrak írta, és Roxfort könyvtárának szigorúan ellenőrzött részlegében tároljak.

A videojátékkal nemcsak használhatjuk a bűbájokat, hanem megismerhetjük azok háttértörténeteit is, új teremtményekkel találkozhatunk, és naná, hogy kapunk egy megoldásra váró rejtélyt is. A játék természetesen szoros kapcsolatban áll a Pottermore című weboldallal is, ahol még több információval és interaktivitással válik teljessé az élmény. Rowling véleményét is ideírjuk a végére, hiszen az írónő nem mást állít, minthogy egy mugli csak ezen az úton juthat a legközelebb egy mágikus könyvhöz.