Új Harry Potter-honlapot indít J. K. Rowling

.:wendy:. | 2011. június 17. |

Új Harry Potter honlapot indított J. K. Rowling. A pottermore.com nyitólapja egyelőre türelemre inti a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjainak rajongóit, mivel egyelőre csak az olvasható rajta: "hamarosan jön". A honlapot az Egyesült Államokban július 15-én debütáló nyolcadik és egyben utolsó Potter film (Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész) előtt egy hónappal indították el.

A varázslótanonc hatalmas és hűséges rajongótáborának felépítésében és megőrzésében is óriási szerepet játszó Potter-rajongói oldalak egy része azonban már kapott egy kis ízelítőt a titokzatos új weboldalból. "Egy szóval összefoglalva: lélegzetelállító. Egyelőre csak ennyit szabad mondanunk" - olvasható az egyik vezető Potter-oldalnak számító Leaky Cauldron virtuális hasábjain.

A hétkötetes Harry Potter regénysorozatból több mint 400 millió példány kelt el világszerte, és a hét mozifilmre eddig mintegy 6,4 milliárdan váltottak jegyet. A 46 esztendős Rowling ma már a "világ első milliárdos írója" megtisztelő címmel büszkélkedhet. Az írónő szóvivője és irodalmi ügynöke egyelőre nem válaszolt az új honlap iránt érdeklődő megkeresésekre.

(MTI)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mikor hasznos az AI az irodalomban, és miért nem cseréli le soha az embert?

A japán Rie Kudan megkapta hazája legjelentősebb irodalmi díját, majd elárulta, hogy a szöveg egy kis részét a ChatGPT nevű chatbottal generálta. Az eset nyomát áttekintjük, hogyan alakult az elmúlt két évben nagy nyelvi modellek és az irodalom viszonya, hogyan látják ezt az írók, valamint hogy mikor lehet hasznos eszköz az AI az írás során.

...
Zöld

Összekapaszkodva zuhanni – Így alakíthatod a klímagyászt felszabadulássá

Jem Bendell Mélyalkalmazkodás című, nagy port kavaró tanulmánya után új könyvében azt ígéri, hogy nemcsak segít szembenézni a klíma, és így a mai társadalom elkerülhetetlen összeomlásával, hanem a szorongás és a gyász megélése után segít új, szilárdabb alapokon újraépíteni az optimizmusunkat, életkedvünket. 

...
Zöld

Hányszor kell kórházba kerülni ahhoz, hogy komolyan vegyék egy nő panaszait?

Elinor Cleghorn bátran, olykor brutálisan meséli el a nők gyógyításának történetet az ókortól egészen napjainkig, miközben esettanulmányokon keresztül igencsak szomorú kép rajzolódik ki arról, hogyan hagyták a férfiak évszázadokon keresztül szenvedni a nőket.