Új Harry Potter-honlapot indít J. K. Rowling

.:wendy:. | 2011. június 17. |

Új Harry Potter honlapot indított J. K. Rowling. A pottermore.com nyitólapja egyelőre türelemre inti a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola diákjainak rajongóit, mivel egyelőre csak az olvasható rajta: "hamarosan jön". A honlapot az Egyesült Államokban július 15-én debütáló nyolcadik és egyben utolsó Potter film (Harry Potter és a Halál ereklyéi 2. rész) előtt egy hónappal indították el.

A varázslótanonc hatalmas és hűséges rajongótáborának felépítésében és megőrzésében is óriási szerepet játszó Potter-rajongói oldalak egy része azonban már kapott egy kis ízelítőt a titokzatos új weboldalból. "Egy szóval összefoglalva: lélegzetelállító. Egyelőre csak ennyit szabad mondanunk" - olvasható az egyik vezető Potter-oldalnak számító Leaky Cauldron virtuális hasábjain.

A hétkötetes Harry Potter regénysorozatból több mint 400 millió példány kelt el világszerte, és a hét mozifilmre eddig mintegy 6,4 milliárdan váltottak jegyet. A 46 esztendős Rowling ma már a "világ első milliárdos írója" megtisztelő címmel büszkélkedhet. Az írónő szóvivője és irodalmi ügynöke egyelőre nem válaszolt az új honlap iránt érdeklődő megkeresésekre.

(MTI)