Fotópályázat kamaszoknak: Te milyennek látod Budapestet?

Fotópályázat kamaszoknak: Te milyennek látod Budapestet?

.konyvesblog. | 2018. május 10. |

budapest_off.jpg

Nekem Budapest... címmel fotópályázatot hirdet a Tilos az Á! 12-18 éveseknek. A kamaszok most képeiken keresztül mutathatják meg, hogy mit jelent nekik Budapest, mit szeretnek vagy nem szeretnek a fővárosban.

Az elkészített fotókat #BudapestOFF hashtaggel kell feltölteni Facebookra és Instára. A pályázók a vadonatúj Budapest OFF című antológia mellett megnyerhetnek egy különleges, fényképezős délelőttöt Szöllősi Mátyással (Budapest Katalógus), aki megmutatja, hogyan érdemes Budapestet fotózni, és mire kell odafigyelni.

A beérkező képeket háromtagú zsűri bírálja el: Szöllősi Mátyás, fotós, Kárpáti Tibor, a Budapest OFF novellás kötet illusztrátora és Péczely Dóra, a Budapest OFF kötet szerkesztője. A hivatalos díjkiosztóra a Petőfi Irodalmi Múzeumban, a Margó Fesztiválon kerül sor, június 9-én, szombaton délután 15.00-től. 

A pályázat határideje: 2018. május 28.

A Budapest OFF kötetről: 

Ezen a reggelen kicsivel fél hét előtt ébredt. Magára húzta a farmerját meg egy pólót, és kicsoszogott a konyhába. Az életmentő kávé után Budapest a fürdőszobába ment, és miközben fogat mosott, a tükörbe nézve elcsodálkozott rajta, milyen jól néz ki, pedig már vagy százötven éves. Azon morfondírozott, lehetne-e még az ő korában egy könyv főszereplője… Nem tudta eldönteni.

Tizenhárom köztünk élő író azonban igen. Berg Judit, Dániel András, Gévai Csilla, Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Kalapos Éva, Kemény Zsófi, Kertész Erzsi, Kiss Tibor Noé, Mészöly Ágnes, Molnár T. Eszter, Tasnádi István, Totth Benedek története a főváros egy-egy kis szegletében játszódik a belvárostól a külvárosig. A novellák kamasz szereplői úgy élnek benne, ahogy tudnak, ahogy a fiatalok élnek, de egy pillanatban szétválaszthatatlanul összekapcsolódnak a várossal. A novellákban hol megelevenedik a főváros története, hol eltévedünk benne, hol otthonosnak látjuk, hol folyton változónak, hol sírunk, hol nevetünk. Bár az elbeszélések helyszínei nem fedik le teljesen Budapest térképét, az egyes novellák főszereplőinek történetéből kirajzolódik a főváros ezer arca, íze, illata, árnyalata, és különösen a jelene.

A Budapest OFF című antológia az Ünnepi Könyvhétre jelenik meg.