David Lynch ingyenesen elérhetővé tette új kisfilmjét - Nézz bele!

David Lynch ingyenesen elérhetővé tette új kisfilmjét - Nézz bele!

.konyvesblog. | 2018. november 15. |

davidlynch_copyrightdeanhurley_1.jpeg

David Lynch új kisfilmje, az Ant Head (Hangyafej) még a tőle megszokott dolgokhoz képest is elég bizarra sikerült. A Twin Peaks, a Radírfej és a Kék bársony rendezője tegnap tette közzé 13 perces alkotását, amelyben egy nagy darab, emberi arc formájú sajtot lepnek el a hangyák. 

A videó alatt Thought Gang című (Angelo Badalamentivel közösen készített) albumáról szól pár szám. A képek és a zajszerű hangok elég jól kiegészítik egymást, a végeredmény szinte megrázó, leginkább Lynch korai korszakára emlékeztet. 

David Lynch negyedik tudatállapota

C David Lynch: Hogyan fogjunk nagy halat? Meditáció, tudat, kreativitás, ford. Gerevich András, Kalligram, Pozsony, 2007. 2000 ft, 133 oldal. A forgalmazó Budapest Film hosszas halogatás után november 15-én végre bemutatta David Lynch legújabb háromórás tripjét, az Inland Empire-t.

Akit egyébként behatóbban is érdekel Lynch lelki világa, annak érdemes kézbe venni rendhagyó életrajzát, ami pár hete jelent meg magyarul . Az Aminek álmodomban volt szerelmei, barátai, munkatársai váratlan nyíltsággal vallanak Lynch életéről és alkotásairól – ő pedig szembesül, és közben szembesít. A saját emlékeit a másokéival, az önmagáról alkotott képet azzal, ahogy őt látják mások. A különös memoárból kiderül többek közt, hogy miben rejlik a Kék bársony című film maradandó művészi ereje vagy, hogy miért volt csúfos bukás a Dűne, közben pedig betekintést nyerhetünk Lynch bonyolult, szürreális, mégis emelkedett világba is.

Nézz bele a Hangyafejbe:  

Forrás: AV News

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.