BRÉKING: A Marvel kinyírja Rozsomákot

.konyvesblog. | 2014. szeptember 04. |

3951741-death_of_wolverine+4_canada+variant.jpgA kanadai kiadás negyedik részének borítója (képek forrása)

Új képregényt indít a Marvel, melynek már a címével megpecsételi leghíresebb szereplője sorsát. A négyrészes Death of Wolverine-sorozat (Rozsomák halála) láttán a Rozsomák-rajongók egy emberként ordítják majd az ég felé az akciófilmek különösen drámai jeleneteinek ikonikus mondatát: Neeeeee! A Marvel annyit üzent nekik, hogy olvasás közben vegyenek maguk mellé egy csomag papírzsebkendőt, mert semmi nem lesz többé ugyanolyan a karmokkal támadó kanadai fickónak – különösen azért, egy halott fickó életében már mert nehéz változásokat előidézni. A képregényóriásnak nem ez az első váratlan és bátor húzása mostanában -  alig pár hónapja jelentették be, hogy Thor nőként folytatja, Amerika kapitány pedig ezentúl afro-amerikai figura lesz, a Póknőt pedig pornóan pucsítva tették a címlapra.

3951731-death_of_wolverine+1_canada+variant.jpgKanadai kiadás #1

Hiába nőnek karmai krízishelyzetben, és hiába ötvözték a csontvázát elpusztíthatatlan adamantiummal, Rozsomák a végső csatára készül. A mutáns, aki, 1974 novemberében, A hihetetlen Hulk 180. részében bukkant fel először a Marvel-univerzumban, a Death of Wolverine sorozat első részének végén még nem hal meg, de elveszti öngyógyító képességét, amivel több, mint egy évszázadig életben tudott maradni.

3951735-death_of_wolverine+2_canada+variant.jpgKanadai kiadás #2

Mivel a legtöbben szkeptikusak Rozsomák halálának időtartamával kapcsolatban, Charles Soule, a sorozat írója kijelentette, hogy Rozsomák tényleg meghal, és halott is marad, de ennél a ténynél sokkal fontosabb lesz a halálának módja.

3951737-death_of_wolverine+3_canada+variant.jpgKanadai kiadás #3

A Marvel főszerkesztője, Axel Alonso szerint Rozsomák nem más, mint Gary Cooper a Délidő című westernben, aki tudja, hogy közeleg a vég, csak azt nem tudja, a mennybe, vagy a pokolba kerül majd. Farkas többször közel került már a halához képregényes pályafutása során, de öngyógyító képessége mindig kihúzta a kaszás karmaiból – most nem lesz ilyen szerencséje.

Forrás: Guardian

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.