Hírek marvel thor

Thor nőként folytatja

.konyvesblog. | 2014. július 16. |

MarvelThorWoman3.jpg

Minden eddiginél sokkolóbb bejelentést tett a Marvel az ABC tévécsatorna The View című műsorában. Thor, a Marvel-univerzum egyik legrégebbi szuperhőse a jövőben nőként létezik tovább. A női Thort először októberben láthatjuk majd képregényben.

Az eredeti Thort Stan Lee, Larry Lieber, és Jack Kirby alkotta meg 1962-ben. A karaktert apja, Odin azért küldi a földre, hogy alázatot tanuljon, ő pedig elveszíti minden emlékét, és felveszi Dr. Donald Blake személyazonosságát. Ám abban a pillanatban, hogy először fogja kezébe a hatalmas kalapácsot, a Mjolnirt, visszanyeri erejét, és később a Bosszúállóknak is ő lesz az egyik alapítója.

A női Thor nem kap új nevet, nem lesz belőle Lady Thor, vagy Thorita, hangsúlyozta a szériát jegyző Jason Aaron, csak a neme változik. A képregényt Russell Dauterman rajzolja majd A rajongók abban sem reménykedhetnek, hogy a női Thor csak átmenetileg helyettesíti majd a kedvencüket. Itt az ideje, hogy frissítsék a kalapácsán álló feliratot, miszerint a fegyvert férfinek kell birtokolnia. A férfi Thor nincs többé.

A női Thor-sorozat lesz a nyolcadik olyan Marvel-sorozat, melynek női főszereplője van, a cserével pedig az a cél, hogy a szuperhősképregények célközönségén kívül esőket, vagyis a lányokat és a nőket is meghódítsák. Girl power!

 

Thor így nézett ki a képregénybenegyébként:

 

A filmben meg így nézett ki:

Forrás: TheVerge

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Esther Perel: A modern magány felfalja az életünket

Mi az a mesterséges intimitás, és milyen hatással van az életünkre? Esther Perel belga-amerikai pszichoterapeuta tartotta az idei Brain Bar záró előadását.

...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.