Obama a fiatalok erejéről is beszélgetett a Manchester United csatárával

Obama a fiatalok erejéről is beszélgetett a Manchester United csatárával

A Penguin Books szervezett Zoom-beszélgetést az Egyesült Államok 44. elnöke, Barack Obama és a Manchester United 23 éves csatára, Marcus Rashford között, írja a Guardian.

sa | 2021. május 28. |

A beszélgetés fókuszában az állt, hogyan tudják a fiatalok megváltoztatni a társadalmat. Ebben Rashford nagyon is mérvadó példa, hiszen 2020-ban, a koronavírus-járvány idején kampányt hirdetett, hogy megoldják a gyermekéhezést az Egyesült Királyságban.

A kampány annyira sikeres volt, hogy 1,7 millió kiszolgáltatott helyzetben lévő gyereket sikerült összesen 520 millió fontos (kb. 210 milliárd forint) kormányzati támogatáshoz juttatni, illetve más projekteket is szerveztek, amelyek keretében 130 millió adag ételt szállítottak ki. Rashford emellett egy olyan programot is hirdetett (ez a Full Time Meals), amiben nemcsak főzni tanítják a gyerekeket, hanem a táplálkozásról is többet megtudhatnak. 

Obama a beszélgetés során elmondta, hogy sok fiatal, akivel találkozik (Marcust is beleértve), sokkal előrébb tart 23 évesen, mint ő, amikor ennyi idős volt. “Már most változtatnak és pozitív erőt képviselnek a közösségükben.”

Emellett szó esett az olvasás hatásáról is, illetve olyan hasonló élettapasztalataikról, mint hogy mindkettejüket egyedülálló anya nevelte fel.

A beszélgetés teljes verziója a Penguin UK YouTube-csatornáján látható:

(Kiemelt kép forrása: Guardian)

Hírlevél feliratkozás