Hírek étel étterem

A NYTimes kritikusát is megfőzte a Könyvbár

.konyvesblog. | 2015. július 14. |

Ezen a héten a Harcosok klubját főzte meg a Könyvbár (Forrás)

Januárban megettük Regős Bendegúz cipőfűzőjét, most pedig a New York Times újságírója vetette rá magát a budapesti Könyvbár tematikus menüjére. A lap felidézi, hogy amikor a tulajdonosok elhatározták egy olyan étterem megnyitását, melynek étlapját könyvek inspirálják majd, mindenki egy emberként akarta lebeszélni őket. "Az emberek azért jönnek majd hozzátok, hogy olvassanak, nem pedig azért, hogy egyenek" - figyelmeztették őket az ismerősök, végül azonban nem lett igazuk.

A NYTimes újságírójának ítélete szerint az étterem berendezése letisztult, egyszerű, a plafonig érő polcokat több ezer, főleg magyar nyelvű könyv tölti ki, mindezek eredményeként pedig egy kellemes, otthonos térbe léphetünk be. A tematikus menük közül a kritikus kiemelte A szürke ötven árnyalatát, melyben tintahallal színezett szürke tésztát, illetve szürke árnyalatú makaronokat kínáltak. Az Amerikai psycho hetében pedig kábítóan vörös paprikakrémlevest és "mészáros" hátszínt választhattak BEE rajongói. A Gulliver utazásai ihlette menü a méretekkel játszott, így az éhes olvasók egészben sült - liliputi méretű - halakat és az óriások földjéről származó "fürjlakomát" választhattak, az étkezést pedig lilliputi desszertvariációkkal zárhatták.

A cikkíró megemlíti, hogy a számla stílusosan egy könyvben érkezik, valamint kitér arra is, hogy a tulajdonosok igyekeznek bővíteni az idegennyelvű könyvállományukat, és szívesen fogadják a könyvadományokat is.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Nem az a lényeg, hogy megjósoljuk a Föld jövőjét, hanem hogy alkalmazkodjunk [Podcast]

Litkai Gergely zöld podcastjének vendége Jordán Ferenc ökológus, akivel tavalyi nagy sikerű, Az ember vége a természet esélye című könyve apropóján beszélgettek.

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.