Hírek étel étterem

A NYTimes kritikusát is megfőzte a Könyvbár

.konyvesblog. | 2015. július 14. |

Ezen a héten a Harcosok klubját főzte meg a Könyvbár (Forrás)

Januárban megettük Regős Bendegúz cipőfűzőjét, most pedig a New York Times újságírója vetette rá magát a budapesti Könyvbár tematikus menüjére. A lap felidézi, hogy amikor a tulajdonosok elhatározták egy olyan étterem megnyitását, melynek étlapját könyvek inspirálják majd, mindenki egy emberként akarta lebeszélni őket. "Az emberek azért jönnek majd hozzátok, hogy olvassanak, nem pedig azért, hogy egyenek" - figyelmeztették őket az ismerősök, végül azonban nem lett igazuk.

A NYTimes újságírójának ítélete szerint az étterem berendezése letisztult, egyszerű, a plafonig érő polcokat több ezer, főleg magyar nyelvű könyv tölti ki, mindezek eredményeként pedig egy kellemes, otthonos térbe léphetünk be. A tematikus menük közül a kritikus kiemelte A szürke ötven árnyalatát, melyben tintahallal színezett szürke tésztát, illetve szürke árnyalatú makaronokat kínáltak. Az Amerikai psycho hetében pedig kábítóan vörös paprikakrémlevest és "mészáros" hátszínt választhattak BEE rajongói. A Gulliver utazásai ihlette menü a méretekkel játszott, így az éhes olvasók egészben sült - liliputi méretű - halakat és az óriások földjéről származó "fürjlakomát" választhattak, az étkezést pedig lilliputi desszertvariációkkal zárhatták.

A cikkíró megemlíti, hogy a számla stílusosan egy könyvben érkezik, valamint kitér arra is, hogy a tulajdonosok igyekeznek bővíteni az idegennyelvű könyvállományukat, és szívesen fogadják a könyvadományokat is.

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél