A Helikon zsebre vágja Machiavellit és Napóleont

.konyvesblog. | 2015. március 06. |

hzs6.jpg

 

Oscar Wilde, Szun Ce, Lewis Carroll - csak néhány név azok közül, akiknek művei egészen biztosan megjelennek a Helikon új zsebkönyv-sorozatában. A nyitókötetet Napoleón jegyzi, aki Az uralkodás művészetében egyebek között a következőket írja:

"Ez a kis Európa nem tud elég dicsőséget adni. Keletre kell menni, minden nagy dicsőség onnan származik. Úgy tűnik, és ettől tartok, hogy az angliai partraszállás sikere bizonytalan. [Ha a partraszállás meghiúsul] az Anglia ellen felállított sereg lesz a Keleti hadsereg, és megyek Egyiptomba. A Kelet csak egy férfira vár…"

A sorozatban az egyetemes művelődéstörténet legkiemelkedőbb és legnépszerűbb műveit tervezi megjelentetni a kiadó (a magyarok közül például Tamási Áron és Csáth Géza műveit), az évi 26 kötet között szépirodalmi, történelmi, filozófia, bölcseleti, valamint pszichológiai tárgyú klasszikusok egyaránt szerepelnek.

"A mind esztétikailag, mind formailag igényes kivitelű műveket a lehető legnagyobb példányszámban szeretnénk eljuttatni a lehető legszélesebb közönséghez" - írja közleményében a Helikon, amely egy igényes, ugyanakkor megfizethető sorozatot szeretne útjára indítani. Egy friss példa azt igazolja, hogy a jó és olcsó művek még a vártnál is jobban fogyhatnak: éppen tegnap írtunk arról, hogy a Penguin Kis fekete klasszikusok sorozata napok alatt annyira népszerűvé vált, hogy a kiadó máris az újranyomás mellett döntött.

A Helikon Zsebkönyvek borítóit Szabó Levente tervezte, akinek munkáiért korábban már mi is rajongtunk itt a blogon. További képek a hajtás után.

hzs9.jpg

hzs8.jpg

hzs7.jpg

hzs5.jpg

hzs4.jpg

hzs3.jpg

hzs2.jpg

hzs1.jpg