A Gyűrűk Ura lehet az új Trónok harca?

A Gyűrűk Ura lehet az új Trónok harca?

.konyvesblog. | 2019. szeptember 27. |

A tévés producerek az elmúlt években megszállottan keresték azt az alapanyagot, ami a sorozatgyártásban betöltheti a Trónok harca utáni űrt. Talán nem annyira meglepő, hogy mindezt egy másik nagy, univerzumépítő műben vélték megtalálni. Az Amazon még 2017-ben szerezte meg a jogot arra, hogy sorozatot forgasson Tolkien kultikus művéből (ami magában foglal majd egy spin-offot is). A szerződés szerint a forgatásnak két éven belül el kell kezdődnie, és a legutóbbi hírek szerint idén novemberben el is fog startolni. Kezdetben mindenki azzal számolt, hogy a sorozatot már 2020-ben elkezdhetik vetíteni az Amazon Prime Videón, de Jennifer Salke az Amazontól nem olyan rég inkább a 2021-et lengette be.

Nem használhatják Tolkien könyvének cselekményét az új A Gyűrűk Ura-sorozathoz

Erős megkötéseknek kell megfelelnie az Amazon új A Gyűrűk Ura-feldolgozásának, mert Tolkien örökösei nem engedélyezték, hogy felhasználják a könyvek cselekményének nagy részét. A sorozat így várhatóan nagyban el fog térni Peter Jackson korábbi Oscar-díjas filmjeitől. 2017 novemberében az Amazon a 250 millió dolláros ajánlatával megnyerte a jogot, hogy sorozatot készíthessen A Gyűrűk Urábó l.

Az már biztos, hogy az első két epizódot J.A. Bayona (Jurassic World: Bukott birodalom) fogja rendezni, és a lehetséges színészek között emlegetik Markella Kavenagh-t és Will Poultert. Ami egészen biztos, hogy Peter Jackson nyomában haladva A Gyűrűk Ura-sorozatot is Új-Zélandon fogják forgatni. A cselekményről egyelőre kevés információt csepegtet az Amazon, viszont időben mindenképp megelőzi majd mindazt, amit A hobbitból és A Gyűrűk Urából már tudunk. Ugyanakkor azt már Bayona is megerősítette, hogy a történet a Másodkorban fog játszódni.

Forrás: techadvisor

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.