A csajoknak is bejön az Utolsó férfi [Eredményhirdetés]

-Szűcs Gyula- | 2009. október 29. |

A hétfőn meghirdetett képregényes nyereményjátékunkra 42 (hoppá, Galaxis útikalauz!) megfejtés érkezett, és mindegyik hibátlan volt, ami három dolgot jelenthet. Vagy bárgyúan egyszerű kérdéseket írtam, vagy csak olyanok válaszoltak, akik már eddig is ismerték az Y-t, vagy mindenki elkezdett őrült módjára klikkelgetni a Kingpin kiadó honlapján, hogy megtalálja a helyes választ a mintaoldalakon. (Bár egyvalaki azt válaszolta, hogy Ampersand egy beszélő, nőstény vadászgörény, de ő bizonyára csak viccelt, hiszen a kismajom még a borítókon is ott figyel.) A válaszadók egyharmada egyébként lány volt, ami azért nagyon örvendetes, mert itthon a nyugati képregény (ami manga helyett inkább szuperhősöst jelent) még mindig fiús dolognak van elkönyvelve a köztudatban. Na de jöjjenek a nyertesek, úgyis mindenki rájuk kíváncsi:

- Széplaki Berta a Vertigo képregényválogatás 1-4. számainak boldog tulajdonosa,

- Pápai Attilának viszont egy logisztikai baki miatt sajnos csak a Vertigo 2-3-4. számait tudjuk elküldeni. Fájdalomdíjként viszont kap egy Pókember: A Vadász lelkét.

- Van viszont egy plusz számunk a Vertigo #4-ből, amit úgy döntöttünk, hogy a leggyorsabb válaszadónak, Gudricza Szabolcsnak juttatunk el.

A nyerteseknek gratulálunk, egyúttal szeretnénk őket arra kérni, pár szóban majd írják meg a véleményüket az Y-ról, meg a Vertigo másik két kultképregényéről, a Hellblazerről és a Prédikátorról!

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.