A Trónok harca Joffreyja az Ötösfogat kalandjaival tér vissza a képernyőre
sa

A Trónok harca Joffreyja az Ötösfogat kalandjaival tér vissza a képernyőre

bbc enid_blyton

Ha meg kellene neveznünk a Trónok harca legelvetemültebb, mondjuk, öt karakterét, Joffrey Baratheon nagy valószínűséggel köztük lenne. Az őt alakító, ír Jack Gleeson most egy gyereksorozatban tér vissza a képernyőre, kilenc évvel azután, hogy bejelentette, hogy visszavonul a színészettől, írja a Guardian.

A 31 éves Gleeson annak idején interjúkban azzal indokolta a döntését, hogy a teljes munkaidős színjátszás tapasztalata némileg visszavett a lelkesedéséből. Igaz, nem tűnt el teljesen, eljátszott pár szerepet független színházakban és feltűnt egy BBC-s minisorozatban is (Out of Her Mind). Most ismét egy BBC-s produkcióba szállt be, az Enid Blyton gyerekkönyveiből készült adaptációban alakítja majd Wentworth-t.

Ezeket a könyveket add a kezdő olvasók kezébe!
Tovább olvasok

A műsor három 90 perces epizódból áll majd, azt viszont még nem lehet tudni, hogy a négy gyerek és egy kutya titkokkal teli kalandjairól és nyomozásairól szóló 21 könyv közül pontosan melyikeket adaptálják. A könyveket Blyton 1942 és 1962 között írta, és miközben a brit gyerekirodalom fontos darabjai maradtak, érték kritikák is a kisebbségek ábrázolása miatt. Mások azt hangsúlyozták, hogy az író progresszívnak számít George karaktere miatt - ő Georginának született, de fiúruhába öltözik és azt szeretné, ha fiúként is kezelnék.