fk

Musicalfilm készül a Nevermoorból

nevermoor jessica_townsend varázsvilág adaptáció musical

A Harry Potter varázsköpönyegéből jó pár mágikus univerzum bukkant elő az utóbbi két évtizedben. Ezek közé tartozik a Nevermoor-sorozat is, amelynek szerzője, az ausztrál Jessica Townsend nem is tagadta soha, hogy hatott rá Rowling.

Jessica Townsend
Nevermoor 1. 
Kolibri, 2021, 378 oldal
Jessica Townsend: Nevermoor 1. könyv

A sorozat első részének, a Morrigan Crow négy próbájának a főhőse, Morrigan Crow a tizenegyedik születésnapjára készül éppen, ami számára nagy eséllyel az utolsó is. Elátkozott gyermek, és történjen bármi gikszer a környezetében, őt teszik érte felelőssé. A születésnapján – pontosan éjfélkor – meg kellene halnia, ám váratlanul beállít hozzá egy fura vörös hajú alak, és felkínálja neki az életet. Igaz, ez az élet merőben más, mint amit eddig megszokott: elkerül egy másik dimenzióba, egy Nevermoor nevű helyre, ott is a Deukalión nevű hotelbe, amely tele van titokzatos szobákkal és lakókkal. Pártfogója egy helyi híresség, Jupiter North, viszont ahhoz, hogy Nevermoorban maradhasson, a lánynak a Csudatársaság tagjává kellene válnia. Ez egyetlen módon lehetséges, ki kell állnia négy próbát.

A megjelenésekor ezt írtuk a könyvről „Townsend ugyanakkor nem követte szolgaian a rowlingi sorvezetőt, hanem képes volt eredeti hangon megszólalni és megszólaltatni a szereplőit is. A dolgok mélyére ásva a sztori itt sem szól másról, mint saját magunk kereséséről, és arról, hogy megtaláljuk azt a helyet a világban, ami csak a miénk. Ahol elfogadnak, és talán még szeretnek is minket.”

A sorozat megjelenésekor arról lehetett olvasni, hogy a filmjogokat a Twentieth Century Fox vásárolta meg. Most a legfrissebb hírek szerint a Paramount Pictures csapott le a filmes jogokra, a könyvből ráadásul musical feldolgozást terveznek. A rendező Michael Gracey lesz, a forgatókönyvet pedig az eredeti tervekkel összhangban Drew Goddard írja.

Forrás: Deadline

Hírlevél feliratkozás