Ruff Orsolya

Kertész Edina nagyszerű társakra talált az írásban

Karanténba kerültek a gyerekkönyvírók is, mi pedig arra kértük őket, meséljék el, hogyan telnek a napjaik, és mi az a három könyv, melyeket a családok figyelmébe ajánlanának. Ezúttal Kertész Edina (A milliomos szamár, A lány, aki orvos akart lenni, Dodó-sorozat) válaszait olvashatjátok.

 

Fotó: Szalmás Krisztina

"Egy írónak otthon maradni igazi öröm, mert végre írhat. Persze ez nem egészen igaz: mellette el kell végezni a napi munkát is home office-ban, és a két gyerek otthoni tanulását is megoldani valahogy. Az első hét végére egész jól belejöttünk, az első óra előtt felébresztem a fiúkat, és reggeli után indulhat a tanulás, kora délutánig, akkor pedig igyekszünk valamilyen mozgást belevinni a hétköznapokba. Felderítettük a környék szabadtéri pingpongasztalait, és találtunk is egyet egy félreeső helyen, így oda szoktunk járni lazítani. Üres óráimban (haha) pedig azt csinálom, amit a legjobban szeretek: írok. Szerencsés vagyok, mert ebben nagyszerű társakra találtam. Éppen egy young adult-könyvön dolgozunk Halász Bálinttal, az utolsó simításokat végezzük, a Facebookon pedig gyerekírókkal mesélünk az otthonmaradóknak. És persze végre előveszem a kedvenc könyveimet is.

Charlotte Brontë
Jane Eyre
Ford.: Ruzitska Mária, Görgey Gábor, Lazi Kiadó, 2015, 432 oldal

Gyerekkorom kedvence, Jane Eyre, ami hosszú napokra elegendő muníciót szolgáltat az olvasáshoz, rejtélyes, romantikus és szívbemarkoló.

Jules Verne
Kétévi vakáció
Ford.: Bartócz Ilona, Holnap Kiadó, 2016, 337 oldal

A gyerekekkel esténként Jules Verne Kétévi vakációját olvassuk, amiben egy csapat gyerek egy lakatlan szigetre verődik, és alaposan be kell osztaniuk a kétszersültet.

Katty Kay – Claire Shipman
Az önbizalom kódja lányoknak
Ford.: Kertész Edina, Menő Könyvek, 2019, 301 oldal

Most talán van egy kis idő magunkat is építeni, az Önbizalom kódja lányoknak című könyvet szerintem minden kamaszlánynak olvasnia kellene, jó szívvel ajánlom."