Gyerekek írtak tudományos könyvet a Tesláról
ko

Gyerekek írtak tudományos könyvet a Tesláról

A szerzők, a kilencedikes kaliforniai ikerpár, Aiden és Eliana Miao az elmúlt négy évet a lenyűgöző kötet összeállításával töltötték. Az Everything Tesla című könyv eredetileg 20 oldalas lett volna, de több mint 200 oldalasra duzzadt, ahogy egyre több és több információval egészítették ki.

A szerzők arra akartak ösztönözni más gyerekeket, hogy tanuljanak a tudományról és az elektromos autókról, és törődjenek a környezettel is. Szüleik Tesla Model 3 autója inspirálta őket arra, hogy gondolkodjanak az éghajlatváltozásról, valamint

az erdőtüzekről, amelyek egyre inkább a kaliforniai nyarak és őszök velejárói a klímaváltozás miatt.

Kutatásukhoz számos online tematikus oldalt és Youtube-csatornát olvastak el és néztek végig, de Eliana elmondása szerint tudósokkal és mérnökökkel is tartottak megbeszéléseket, hogy ellenőrizzék írásaikat. A könyv a felnőttek részéről sokszor elutasításba ütközött, nehezen találtak például kiadót, míg végül Alexander Cox szerkesztő és Sadie Thomas tervező segített nekik az ötletet és a kutatásokat valódi könyvvé alakítani. Az elkészült kiadvány profi alkotás, egész oldalas grafikákat tartalmaz, valamint rengeteg információt. 

-

Az Everything Tesla nagyrészt a Teslára és a vele kapcsolatos témákra összpontosít, de a könyvben sok egyébről is olvasni lehet, mint például az elektromos motorok működéséről, a napelemekről vagy akár az éghajlatváltozásról is. 

A könyv olyan nyelven íródott, amely könnyen érthető a fiatal olvasóközönség számára, de rengeteg olyan információt tartalmaz, amelyekből egy felnőtt is sokat tanulhat például az elektromos autók működéséről. 

Forrás: Electrek, kép: everythingteslabook.com