Gaston egy kis unikornis, aki megtanítja kezelni az érzelmeket
ld

Gaston egy kis unikornis, aki megtanítja kezelni az érzelmeket

Gaston egy kis unikornis, aki megmutatja, hogy ér dühösnek vagy türelmetlennek lenni és azt is, hogyan és milyen gyakorlatokkal tudod elűzni a fejedben megjelenő viharfelhőket. A Gaston-sorozat legutóbbi részében a türelmetlenség kerül fókuszba.

Aurélie Chien Chow Chine
Gaston érzelmei - Türelmetlen vagyok

Ford. Izsó Zita, Scolar Kiadó, 2021, 32 oldal

-

Gaston egy végtelenül szerethető kis unikornis, aki - és ez nagyon fontos - az összes rossz érzésével együtt szerethető.

Akkor is, ha időnként eluralkodnak a viharfelhők a fejében. Történetei az érzelmeink feltárásában és kezelésében nyújtanak segítséget. A sorozat köteteit Aurélie Chien Chow Chine grafikus és óvodai relaxációs terapeuta írta és rajzolta. Gaston, mint minden más unikornis, néha dühös, olykor szomorú, egyszer féltékeny, boldog, fél valamitől vagy éppen türelmetlen. Sörényének színe aszerint változik, hogy milyen hangulatban van. Gaston a könyvben elmeséli, mitől hatalmasodnak el rajta az egyes érzések, és megmutatja, milyen gyakorlatokat használ önmaga megnyugtatására, amikor az érzelmek eluralkodnak rajta. A gyakorlatok elvégzése után újra visszatér szivárványos jókedve.

A Türelmetlen vagyok című részben Gastonnak nehézséget okoz várakozni. Ez nem is könnyű, hiszen hol szomjas, hol éhes az egyszeri unikorniskölyök, de a felnőttek nem tudnak mindig körülötte ugrálni. 

Az is próbára teszi a türelmét, hogy az elültetett vetőmagokból nem nő azonnal virág vagy zöldség, bármennyire szorgalmasan ültette el és locsolta meg azokat.

Amikor eltörik nála a mécses, Gaston egész sörénye lángvörösre vált és az apró viharfelhők ezúttal nem csak a fejét, de az egész testét elborítják, mint a türelmetlenség. Ezeket a kis felhőket segít lerázni a könyvben bemutatott gyakorlat és megmutatja, hogyan fújhatjuk minél messzebb őket.

A gyerekek is szoronganak attól, amitől a felnőttek - ezeket a mindfulness könyveket ajánljuk
A gyerekek is szoronganak attól, amitől a felnőttek - ezeket a mindfulness könyveket ajánljuk

Összegyűjtöttünk néhányat az elmúlt évek magyar mindfulness megjelenései közül, amelyek kifejezetten a 10 éven aluli korosztálynak szólnak.

Tovább olvasok

A Scolar Kiadó ezen könyvsorozata azoknak a szülőknek készült, akik tudatosan választják meg, milyen mesekönyvet adnak gyermekük kezébe. Olvasás közben szülő és gyermek együtt játszhatja el, milyen az, amikor ugyanúgy éreznek, mint a kis Gaston, és együtt próbálhatják ki az egyszerű mindfulness gyakorlatokat. A mókás, de annál hatásosabb technikákból nemcsak a gyermek, de a szülő is tanulni tud. Ezeket a módszereket a gyermekek egész életük során hasznosítani tudják majd, és segíteni fognak nekik a lelki fejlődésükben, problémáik, konfliktusaik és érzelmeik kezelésében. A könyvek kialakítása, illusztrációi, a betűtípus, a játékos tipográfia, a rövid, de annál kedvesebb és tanulságosabb történetek, a játékos gyakorlatleírás miatt a Gaston-sorozatot az egészen kicsik vagy a kezdő olvasók is szeretni fogják.