ro

Sorozat lesz az ifjúsági regényből, amelyért megőrültek a tiktokerek

adam_silvera netflix adaptáció menő_könyvek tiktok bestseller
Adam Silvera: Mindketten meghalnak a végén
Ford.: Morcsányi Júlia, Menő Könyvek, 2022, 403 oldal
-

Adam Silvera Mindketten meghalnak a végén című ifjúsági regényéből sorozatot készít a Netflix. A Deadline arról ír, hogy kiélezett versenyben csapott le a streaming-csatorna a jogokra, és a megfilmesítés felett a Bridgerton egyik alkotója, Chris Van Dusen bábáskodik majd. A lap úgy tudja, hogy az alkotócsapat tagja Bad Bunny rapper is, aki produceri teendőket lát majd el.

A Mindketten meghalnak a végén eredetileg 2017-ben jelent meg, magyarul pedig 2022-ben a Menő Könyvek gondozásában (azóta kijött az előzménytörténete is, Az első, aki meghal a végén, amelybe ITT tudtok beleolvasni). Silvera debütáló regénye hamar népszerű és New York Times-bestseller lett, az igazi őrület viszont akkor kezdődött, amikor a tiktokerek felfedezték maguknak a könyvet. Korábban már írtunk arról, milyen hatást tud gyakorolni a TikTok könyvpiacra, és abban a cikkben pont Silvera könyve volt az egyik példa:

"2020 augusztusában (...) Silvera kiadója számottevő növekedést észlelt az értékesítésben, a könyv pedig ismét felkerült a New York Times fiatal felnőtteknek szóló havi bestseller-listájára. A szerző eleinte nem értette a hirtelen megnövekedett figyelmet, ám hamar rájött, hogy a BookTok áll a háttérben, hiszen több mint 37 millióan nézték meg a #TheyBothDieAtTheEnd TikTok-videót." Azóta csak növekedett ez a szám, a kötet fülszövege szerint több mint 74 millió bejegyzés szól a könyvről TikTokon.

A regény alapsztorija amúgy, hogy a Halál-Hírek egy szeptemberi napon felhívja Mateót és Rufust, és rossz hírt közöl velük: még aznap meghalnak. A két fiú nem ismeri egymást, és más-más okokból ugyan, de mindketten szeretnének egy új barátot találni a Végnapjukon. A jó hír: erre is létezik egy alkalmazás, a neve: Végső Barát. Rufus és Mateo ennek segítségével akarnak találkozni, hogy együtt még egy utolsó, nagyszerű kalandban legyen részük - egyetlen nap alatt akarnak leélni egy egész életet.

Az adaptáció hírét Silvera is megosztotta az Instagramján; azt írta: a Halál-Hírek jelentkezett, a Netflix pedig válaszolt rá.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

ADAM SILVERA (@adamsilvera) által megosztott bejegyzés