fk

Robert Downey Jr. könyvet ír a klímaváltozásról

robert downey jr. klímaváltozás könyv táplálkozás karbonlábnyom zöld

Robert Downey Jr., azaz a Vasember úgy döntött, eljött az ideje, hogy sok más hírességhez hasonlóan ő is könyvírásba fogjon. A színész a klímaváltozás ellen szeretne tenni a könyvével, pontosabban abban szeretné segíteni az olvasóit, hogy megfelelő táplálkozással hogyan tudják csökkenteni az ökológiai lábnyomukat.

A munkafolyamat során Thomas M. Kostigen újságíró lesz a partnere, aki az USA Today számára ír cikkeket a klímaváltozásról. A Deadline értesülései szerint a kötet címe ez lesz: Cool Food: Erasing Your Carbon Footprint One Bite at a Time, azaz Menő ételek, így töröld el a karbonlábnyomodat falatról falatra.

A könyvet kiadó Blackstone Publishing elnöke, Josh Stanton azt nyilatkozta, hogy a kötettel egy megvalósítható ütemtervet és gyakorlati tanácsokat kapnak majd az olvasók a táplálkozáshoz, amelyek révén csökkenteni tudják a karbonlábnyomukat. A briliáns és szellemes Robert Downey Jr. szerinte pedig garancia arra, hogy az olvasók egyszerre fognak tanulni és jól szórakozni.

A társszerző, Thomas M. Kostigen már több könyvet írt a klímaváltozásról, többek közt olyan technológiákkal is foglalkozott, amelyek segíthetnek lelassítani a globális felmelegedést (Hacking Planet Earth: Technologies That Can Counteract Climate Change and Create a Better Future).

Hírlevél feliratkozás