Gillian Anderson mindent tudni akar a szexuális fantáziáidról
sa

Gillian Anderson mindent tudni akar a szexuális fantáziáidról

gillian_anderson szex szexoktatás szexuális_fantázia dear_gillian

Az elmúlt évek egyik sikeres és edukatív szempontból is nagyra értékelt sorozata a Szexoktatás (Sex Education), amiben egy brit középiskola diákjai és tanárai szembesülnek különböző párkapcsolati, szexuális, identitásbeli, a társadalmi nemi sztereotípiákat érintő kérdésekkel és kihívásokkal - szóval mindenfélével, amivel egy átlag ember amúgy az élete során többnyire találkozik. Az Szexoktatás erénye pedig, hogy ezekre okos, empatikus és építő válaszokat tud adni.

Az önfeledt szexualitás pszichológiája szerint nincs olyan, ami nem normális
Az önfeledt szexualitás pszichológiája szerint nincs olyan, ami nem normális
Tovább olvasok

A Szexoktatásban szexuálterapeutát alakító Gillian Anderson most arra készül, hogy újrázza Nancy Friday 1973-as könyvét, ami nyomán civilek és szakemberek tömegei vetették el a korábban népszerű tévhiteket a női szexualitásról. A My Secret Garden: Women’s Sexual Fantasies eredetileg regénynek indult, amihez Friday levelekből és személyes interjúkból gyűjtött női szexuális fantáziákat - a szerkesztője viszont elutasította, hogy ez így megjelenjen. Friday azonban nem adta fel, hanem miután egyre több nő kezdett nyilvánosan írni és beszélni a szexről, egyre több fantáziát gyűjtött össze. Az ezek alapján megjelent könyv megmutatta, hogy 

a nők igenis fantáziálnak szexről, és ezek a fantáziák épp olyan sokfélék, mint a férfiakéi.

Anderson a Guardianen megjelent esszéjében jelentette be, hogy ezt a könyvet szeretné ötven évvel az eredeti megjelenés után frissíteni, az új kötet a Bloomsbury kiadásában jelenik meg.

Azt írja, a világ minden tájáról származó nők fantáziáit várja. Legyenek queerek, heteroszexuálisok, biszexuálisok, nembinárisok, transzneműek, poliamorok, fiatalok, öregek, házasok, egyedülállók stb. - meséljék el neki, mire gondolnak, amikor a szexről gondolkodnak. Akkor, amikor egyedül vannak, és akkor, amikor mással vagy másokkal. Érdeklik a fantáziák, a frusztrációk, a kísérletek, a tabuk, a gyerekkori emlékek, a hangok, a fétisek, a bűntudat, a kielégítetlenség, minden.

A Dear Gillian-projektről itt olvashatsz részletesen, a történeteket február 28. éjfélig lehet elküldeni (a részvétel március 28-ig visszavonható).