Beleolvasó libri jessie_burton

Jessie Burton újraértelmezi a női szerepnek tartott múzsaságot

.konyvesblog. | 2017. április 24. |

b292477.JPG1967, London. A trinidadi Odelle állást kap az előkelő Skelton galériában. Egy nap felbukkan a varázslatos tehetségű spanyol festő, Isaac Robles ismeretlen korai műve, amit a galéria egy kiállításon akar bemutatni. Odelle-nek feltűnik, milyen különös hatást gyakorol a kép főnökére és pártfogójára, Marjorie Quickre, és a lányban gyanú ébred: miféle titkok rejlenek a festmény múltjában?

Jessie Burton: Múzsa

Fordította: Farkas Krisztina, Libri, 510 oldal, 3999 HUF

 

1930-as évek, Spanyolország. Robles, a festő és a húga megismerkedik egy Londonból érkezett műkereskedővel és vonzó lányával, Olive-val. A kereskedőt elbűvöli Robles első képe, ám mielőtt felkarolhatná az ifjú tehetséget, kirobban a spanyol polgárháború.

Mi köti össze ezt a két eseményt, amelyet több mint harminc év választ el?

Burton debütáló regénye, A babaház úrnője a hét könyve volt nálunk:

A babaház megfojtja lakóit

A babaház úrnőjének főhőse, Petronella Oortman tényleg létezett, Jessie Burton debütáló regénye mégsem életrajzi. Egy maroknyi rossz korba született ember küzd benne saját másságával, miközben minden mozdulatát árgus szemek figyelik. A regényt a miniatűrökbe csomagolt mágikus realizmus varázsolja letehetetlenné, ám nem a történet, hanem a szereplők által megfogalmazott problémák miatt válik megkerülhetetlenné, 21.

Olvass bele a Múzsába:

Burton_Muzsa_reszlet.pdf by konyvesblog on Scribd