Az emberi testbe kényszerülő űrhajó egykori áldozata családját védelmezi

.konyvesblog. | 2015. november 25. |

gabo.JPG

Ann Leckie trilógiájának első részéről, a Mellékes igazságról ezt írtuk:

Leckie egy Római Birodalomhoz hasonló, roppant kiterjedésű hatalmat ábrázol, amelyet ugyanaz az egyetlen – noha szintén több ezer tudatra oszló, így lényegében megölhetetlen – uralkodó, Anaander Minaai vezet immár több ezer éve. A vele kapcsolatos revelációk (amelyeket nyilván nem fogok lelőni) a cselekmény legizgalmasabb mozgatórugói lesznek, és meglepően kiszámíthatatlanná és eredetivé teszik a könyvet. Egy birodalom hanyatlásának, lassú szétesésének, káoszba süllyedésének vagyunk a tanúi, de a bravúr nem a „mi”, hanem a „hogyan”. Leckie következetesen, okosan viszi végig a koncepcióit, és bár a sztori némileg nehezen indul be (az első úgy 150 oldal, ha messze is van attól, hogy unalmas legyen, mindenképpen elnyújtott kicsit), amikor beindul, menthetetlenül beszippantja az olvasót.

Most megérkezett a második rész, a Mellékes háború. Breq egykor űrhajó volt, amely több ezer katonát összekapcsolva szolgálta a hatalmas Radch birodalmat, egy ideje viszont emberi testbe kényszerülve irányítja a Kalr Kegyelmét.

Ann Leckie: Mellékes háború

Fordította: Kleinheincz Csilla, Gabo, 2015, 408 oldal, 2990 HUF

 

Most azt a parancsot kapja, hogy látogasson el az Athoek Állomásra, és védje meg annak a hadnagynak a családját, akit egykor hidegvérrel meggyilkolt. Az állomás békéje azonban csak látszólagos, és Breq érkezése régi ellentéteket hoz a felszínre.

Olvass bele a regénybe:

Ann Leckie: Mellékes_háború_beleolvaso.pdf by konyvesblog