Mi lett volna, ha Arnold Schwarzenegger beront az Andrássy út 60-ba egy gépfegyverrel?

.konyvesblog. | 2016. november 04. |

b288902.JPGAz 1956-os forradalom 60. évfordulója előtt a HÉVÍZ művészeti folyóirat szerkesztői arra kértek tizenhat szerzőt, hogy rugaszkodjanak el a tényektől, és írjanak olyan novellát, amelyben az ötvenhatos sztori valahogy másként alakul. Írják meg a másik forradalmat. Mi lett volna, ha Rákosi nőnek öltözve visszatér Magyarországra, hogy újra átvegye a hatalmat? Ha Arnold Schwarzenegger beront az Andrássy út 60-ba egy gépfegyverrel? Ha az Amerikai Egyesült Államokhoz csatlakozott Magyarországról Márai Sándor ír naplót?

A másik forradalom - Alternatív ötvenhat

Cser Kiadó, 2016, 248 oldal, 2995 HUF

 

A szokásos és ünnepélyes pátosz helyett a felkért szerzők birtokba vették saját ötvenhatukat, és fantáziájuk kénye-kedve szerint alakították. Van itt minden az érzelemtől a kalandon át a humorig, az abszurditásig, az időutazásig, a történelmi sci-fiig és az apokalipszisig. De ami a legfontosabb, minden írás éppen annyira szól a mai, létező Magyarországról is, mint a másik, az elképzelt forradalomról.

Az antológia szerzői: Babiczky Tibor, Bereményi Géza, Berg Judit, Bödőcs Tibor, Cserna-Szabó András, Dragomán György, Gerlóczy Márton, Háy János, Horváth Viktor, Kemény István, Kiss Tibor Noé, Maros András, Márton László, Rainer M. János, Szécsi Noémi, Totth Benedek, Vámos Miklós

A kötethez Rainer M. János történész írt utószót, az illusztrációkat - a Fortepan képeit felhasználva - Palásti Kovács András grafikus készítette.

A másik forradalom című antológiát Berg Judit szövegével ajánljuk, épp 60 évvel azután, hogy a szovjet csapatok megszállták Magyarországot:

A másik forradalom_Berg Judit by konyvesblog on Scribd

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

...
Zöld

A Stonehenge építőit is pestisjárvány törölhette el a föld színéről

A hír mellé két könyvet ajánlunk a járványok történelemformáló hatásáról.