Ulysses Henri Matisse rajzaival és aláírásával 6,7 millió forintért

Valuska László | 2012. június 21. |

Az Ulyssest nem győzzük ünnepelni, mi elsősorban azért, mert elkészült egy minden eddiginél pontosabb magyar fordítása, ami szinte újraírás. Mások meg annak örülnek így a Bloomsday után, hogy felbukkant egy csodaszépnek látszó

1935-ben egy amerikai kiadó, George Macey ötezer dollárt ajánlott a nagyszerű Henri Matisse-nak, hogy készítsen rézkarcokat egy különleges, illusztrált Ulysses kiadásához. A bőrkötéses, 22 karátos arannyal dombornyomott borítójú könyvben megtalálhatók a rajzok. James Jayoce különös ember volt, így ez is különleges dolog,

30 ezer dollárért megvásárolható a James Joyce és Henri Matisse által aláírt első kiadású kötet, amiből mindössze 250 darab létezik (még több kép erre).

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.