Térey Jánosra emlékeznek a PIM-ben

.konyvesblog. | 2019. június 03. |

A hétfő reggel elhunyt Térey János emlékére a Jelenkor Kiadó június 5-én, szerdán este 20 órai kezdettel a Petőfi Irodalmi Múzeummal, a Szépírók Társaságával és a Margó Irodalmi Fesztivállal közösen szervez megemlékezést. Ezen az esten író- és költőtársak, szerkesztők, kiadói szakemberek és színészek olvasnak Térey-szövegeket a Petőfi Irodalmi Múzeum Dísztermébe. Részletek erre>>

Sárközy Bence, a Jelenkor Kiadó igazgatója ezekkel a szavakkal emlékezik Térey Jánosra:

„Meghalt a barátom, aki bizonyára korunk egyik legnagyobb formátumú költője volt. Debreceni, európai és világra szólóan magyar. Remélem, a magyar költészetben még annál is markánsabb nyomot hagy, mint az a fájdalom, amit most azok éreznek, akik ismerték és szerették. Engem előbb azzal tisztelt meg, hogy szerkeszthettem, később azzal, hogy kiadóként is megbízott bennem, közben pedig megmaradt köztünk az a köntörfalazástól mentes viszony, amire egyedül érdemes kapcsolatot alapozni ebben az életben. Jókat ettünk, nagyokat nevettünk – a nevetése mindig velem marad. Bőven hagyott hibátlan olvasnivalót, nem is tudok mást tenni most, csak újra elővenni a sorait, talán segítenek elfogadni az elfogadhatatlant.”

Felfoghatatlan a veszteség, de arra végképp nincsenek szavak, hogy ma két kisgyermek apa nélkül maradt – írja közleményében a Jelenkor. A kiadó arra kér mindenkit – a család nevében is –, hogy szerda este olvassuk együtt Térey János műveit, mindazt pedig, amit virágra költenénk, ajánljuk fel a családnak az alábbi számlaszámra: Dr. Harmath Artemisz – OTP 11773078-07641639.

Térey János temetéséről később intézkednek, a szerzőt a Jelenkor Kiadó saját halottjának tekinti.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.