Sztanó Zsuzsanna - Hogyan lapozhatók a dimenziók?
Általános cikkek bkf tervezőgrafika sztanó zsuzsa

Sztanó Zsuzsanna - Hogyan lapozhatók a dimenziók?

Valuska László | 2015. szeptember 11. |

foto_2.jpg

 

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) már 5 éve képzi a legmagasabb szinten fiatal művészjelöltjeit, sorozatunkban a Tervezőgrafika mesterszakon végzett hallgatók mestermunkáit mutatjuk be. Sztankó Zsuzsa legszívesebben Orwell 1984-ét is térbeli könyvben készítené el. 

porte_foto.jpgSztanó Zsuzsanna vagyok, 1990-ben születtem Csongrádon. Felsőfokú alapképzésemet a SZTE- JGYPK Rajz és művészettörténet tanszék, festészet szakirányán végeztem. Majd a BKF AMI Tervezőgrafika mester szakon diplomáztam idén nyáron. Szeretem a tervezőgrafika sokoldalúságát, azonban  a kiadványszerkesztést emelném ki, mint legkedvesebb műfajt.

Mivel az alapképzésem képzőművészeti jellegű volt, ezt szeretem vegyíteni az alkalmazott művészettel, ami a diplomamunkámon is látszik.
Diplomamunkám címe "Lapozható dimenziók", megjelenési formája pop-up könyv. Kalmár János szobrászművész: „Szobor a térben” című írása indította el bennem, egy olyan mű elkép­zelését, majd megalkotását, amely a háromdimenzióval, térbe­liséggel, formákkal és mindezek tanulmányozásával foglalkozik. E könyv olvasása közben rám hatott vizuális elképzeléseket je­lenítem meg a diplomamunkámban. Úgy, ahogyan én látom, majd megfogalmazom, és dimenziókká alakítom őket. Minden egyes elem egyéni megfogalmazás. A „Lapozható dimenziók” egy formákkal, látványos térbeli megoldásokkal és játékossággal teli élményt nyújt a pop-up könyv lapozójának és olvasójának egyaránt. A „Lapozható di­menziók” a szöveg olvasása nélkül is élvezhető, annak ellenére, hogy szervesen kapcsolódik az íráshoz.
Manapság, főleg a nyugati országokban egyre elterjedtebb és divatos a pop-up könyv, itthon még kevésbé. Szinte minden korosztályt megérint, a könyvesboltokban nem lehet úgy elhaladni mellette, hogy bele ne lapozzunk. Akár tartalmilag vagy látványilag is élvezetes, megmozgatja az emberek fantáziáját. A szöveg olvasása, pedig egy plusz tartalmat, értelmezést ad.

foto_1.jpg

foto_2.jpg

foto_3.jpg

foto_4.jpg

foto_5.jpg

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.