Hírek usa philip roth

Philip Roth most már tényleg végleg visszavonul

.konyvesblog. | 2014. május 19. |

Philip Roth jó másfél évvel ezelőtt nagy megrökönyödést keltve egy francia magazinnak adott interjújában jelentette be, hogy befejezi az írást, majd utóbb azzal foszlatta szét a rajongók reményeit, hogy kifejtette: tulajdonképpen nagyon is élvezi, hogy nem kell írnia.

Philip Roth azonban most már végleg visszavonul: utolsó interjúját a BBC-nek adta, melyet kedden sugároz majd a csatorna. Ebben az amerikai író megerősítette, hogy nem kíván többet a nyilvánosság előtt szerepelni. Noha néhány évvel ezelőtt még azt nyilatkozta, hogy el sem tudja képzelni az életét írás nélkül, Roth most azt mondja: tévedett akkor, hiszen az évek során egészen egyszerűen eljutott oda, hogy már nem tudott miről írni. Elismerte, hogy rettegett attól, hogy ha felhagy az írással, akkor nem lesz mihez kezdenie, ennek ellenére nem látta értelmét a folytatásnak. Tudta, hogy jobb már nem lesz, de miért akart volna rosszabb lenni? Ráadásul visszavonult íróként nagyon is jól érzi magát vidéki otthonában.

Korai sikereiről szólva Roth elmondta, hogy többféle hírneve is volt (irodalmi, szexuális, őrült fickó, stb). Volt, hogy száz levelet is kapott egy héten, némelyik boríték pedig bikinis lányok fényképeit is magában rejtette. „Rengeteg lehetőségem volt arra, hogy tönkretegyem az életemet” – vallja azokról az időkről Roth, akinek sikerszériája azonban kitartott egészen idős koráig.

Roth utolsó regénye, a Nemezis 2011-ben jelent meg magyarul.

Forrás: Telegraph

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

...
Zöld

3 új könyv az egészséges étrendről májusban, ha szakítanál az extrém diétákkal

Kipróbáltál már több diétát is, de belekerültél a jojóhatás ördögi körébe, vagy egyszerűen csak nem hozták a kívánt eredményeket? Olyan könyveket ajánlunk májusra, amik segítenek tudatosan felépíteni az egészséges értrendedet és életmódodat.