Általános cikkek scifi brit napi kötelező

Napi kötelező: Az időgép

szomszédúr | 2009. február 05. |

A földfelszín alatt. Oké, ez egyszerű, nagyjából egymillió könyv van, amiben borzalmas dolgok élnek a föld rejtekében, vagy hőseink egyszerűen csak leruccannak egy kis kalandozásra, filmekről nem is beszélve, de Herbert George Wells Az időgép-e (elolvasható itt) mégis az, amit itt kiemelünk, pusztán azért, mert akkora hatást gyakorolt a tudományos-fantasztikus irodalomra. Persze nem elsősorban az örök sötétben kannibálkodó morlockok miatt (ők inkább a horrorműfajban élnek tovább, kimagasló példa erre a pár évvel ezelőtti brit film, A barlang, ami végletekig lecsupaszítja a témát), hanem az időutazás boncolgatásának köszönhetően, ez volt ugyanis az első népszerű regény, ami ezzel foglalkozott. (Bár maga Wells korábban írt egy novellát The Chronic Argonauts címmel, ami megelőlegezte a témát.) Már csak azért is olvassuk újra a történetet, mert az első moziváltozatot egy Amerikába emigrált magyar rendező-producer, Pál György készítette 1960-ban.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.