Általános cikkek 2009 ulpius fabricius

Bumm a fejbe egy Puhaaaa neeeeoooon feejlövéééést

.:wendy:. | 2009. május 14. |

Fabricius Gábor első regénye egyes vélemények szerint "kultúrtörténeti szempontból megkerülhetetlen alkotás. Összegzést ad egy szubkultúráról, amely a kétezres évek első évtizedében oly nagy hatással volt a társadalomra, a kollektív tudatra." Megvallom, egyre jobban érdekel engem ez a könyv.

Hogy miért akarom elolvasni ennek e különleges szubkultúra ismerőjének kritikáját a világról, amelynek ő is részese? Hát mert a könyv promóciójához olyan tiszta és profi eszközöket használnak, mint például hivatkoznak a literára - amelynek magam is szerkesztője vagyok -, hogy szerintünk Fabricius regénye olyan "mint a kortárs valóság: siker, pénz, szerelem, és sok-sok hazugság." Na, most hadd mondjam el, hogy a könyvbemutatót promotáló flyeren elsőként idézett "litera-kritika" bizony nem egy kritika, hanem egy a literán megjelent könyvajánló sajtóanyagának első mondata. A litera irodalom rovatában ugyanis rendszeresen megjelentetünk a különböző kiadók új megjelenéseiből részleteket, ilyenkor a kiadó által küldött sajtóanyagot is felhasználjuk és a felcímben közöljük,, hogy a szöveg, teszem azt ebben az esetben az "Ulpius-ház Kiadó ajánlata".

De ezen még túl is teszem magam, legyünk jóindulatúak és nevezzük ezt nagyvonalúságnak és nem hazugságnak, de azért az már döbbenetesen pofátlan hozzáállás, hogy a kiadó erről a litera szerkesztőségét képtelen volt tájékoztatni, netán engedélyt kérni, hogy idézhetik-e a szöveget. Ugyan, mi szükség arra, hisz, ha jobban belegondolok, érhető is, mivel eleve saját magukat idézték. Ez tényleg, na ez, ez a puhaaaaaaaa, neoooooon, fejlövéééés. Pofám leszakad.

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Mi az oka, hogy rengeteg gyerek unatkozik, feszeng, retteg az órákon, és alig tanul valamit? Mi történik valójában az osz­tályteremben? Hogy lesz az egyik gyerekből „jó”, a másikból pedig „rossz tanuló”? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről. 

...
Zöld

3 új könyv az egészséges étrendről májusban, ha szakítanál az extrém diétákkal

Kipróbáltál már több diétát is, de belekerültél a jojóhatás ördögi körébe, vagy egyszerűen csak nem hozták a kívánt eredményeket? Olyan könyveket ajánlunk májusra, amik segítenek tudatosan felépíteni az egészséges értrendedet és életmódodat.