Általános cikkek 2009 twitter

Mikor jön el a Twitter ideje az irodalomban?

.:wendy:. | 2009. április 23. |

A Londoni Könyvvásáron az egyik előadás témája a közösségi média és a könyvkiadók, könyvterjesztők eddig ki nem aknázott kapcsolata volt, a megszólaló szakértők (kiadók, médiakutatók) mellett Nick Harkaway elsőkötetes író is részt vett a beszélgetésen, aki a klasszikus könymegjelentetések mellett tudatosan használja a közösségi médiát is, blogol, porfi websiteja van, a facebookon hirdeti magát és folyamatosan twitterel is.

Bár ez a fajta gondolkodás egyelőre még a fényévekre előttünk járó angoloknak is újdonság, napok óta azon gondolkodunk, vajon mikor ismerik fel a magyar írók, mennyi lehetőség rejlik a blogokban, a közösségi oldalak és a twitter használatában? Nagy öröm, hogy egyre több írónak van profi weboldala (pl. a litera írólapjain), de fontos infó, hogy Nick Harkaway könyvének eladásai nagyságrendekkel megnőttek, mikor elkezdett blogolni, minden új blogbejegyzésével és twitteren való megszólalásával újabb és újabb olvasókat szerez.

Nem is kellett sokat várni, a ma nyíló könyvfesztiválon már találkoztunk is Németh Gáborral, aki elmondta, nemcsak, hogy érdekli a Twitterben rejlő lehetőség, hanem évekkel ezelőtt, a Litera főszerkesztőjeként is az volt az álma, hogy a Litera igazi online tartalomszolgáltatóként, a legelősőként, akár csak egy-két szóban, de azonnal tájékoztassa az olvasókat arról, mi történik az "irodalmi életben". Ez most megvalósult, kövesd te is a Literát és a Könyvesblogot és a Könyvkolóniát a Twitteren!

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.