Általános cikkek usa stephen king joe hill

Megjelent Joe Hill új regénye, a NOS4A2

.konyvesblog. | 2013. május 02. |

Április 30-án jelent meg (angolul) Joe Hill új regénye. A Szarvakat tavaly nagyon szerettük, és az előzetes hírek szerint az új kötet sem szűkölködik a Hilltől megszokott fordulatokban, ráadásul a történetet alaposan megszórta nem csak a saját, hanem apja korábbi műveire tett utalásokkal is.

Joe Hill sokáig titkolta, hogy az apját Stephen Kingnek hívják, de amióta a saját jogán ér el írói sikereket, boldogan felvállalja apukát, olyannyira, hogy új regénye, a NOS4A2 (Nosferatu) legvégén, a köszönetnyilvánításoknál még közös motorozásaikat is felemlegeti. Igaz, Hill a Triumph-ra esküszik, a „Harley-sznob” Stephen King azonban azt mondta fia kedvencéről, hogy a Triumph motorja leginkább egy varrógépre emlékezteti.

A NOS4A2 főhőse is egy motoros, egy Vic McQueen nevű nő (természetesen Triumph-fal rója az utakat), aki különleges képesség birtokában van: megtalálja azokat a dolgokat, melyek mások szerint már menthetetlenül elkallódtak. Ezenkívül szörnyű titkot őriz: gyerekkorában ugyanis elrabolta őr Charles Manx, az a férfi, aki egy 1938-as Rolls-Royce-szal furikázott (rendszámtáblája: NOS4A2), és ebben gyűjtötte össze a gyerekeket, akiket azután a rémisztő Christmaslandre szállított. Vic ugyanakkor sikeresen megszökött, a férfi azonban nem felejtette el őt.

Évekkel később Charles Manx meghal a börtönben, de holtteste rejtélyes módon eltűnik. A rendőrség szerint valaki ellophatta a hullát, Vic azonban biztos benne, hogy Manx újra az utakat rója, és ezúttal az ő fiát szemelte ki magának.

A Szarvak magyar megjelenésére két évet kellett várni, és egyelőre nagy kérdés, mikor vehetjük kezünkbe a NOS4A2 magyar fordítását. Mindenesetre a regénynek nem csak azok örülhetnek, akiknek bejött Hill előző két könyve, a mostani sztori ugyanis bizonyos pontokon nem csak ezekre utal vissza (Charles Manx egyszer például A szív alakú doboz egyik karakterét, Craddock McDermottot emlegeti fel), hanem Stephen King könyveire is. Így például szóba kerül a King-regények fiktív helyszíneként megismert Maine állambeli Derry, de Hill nem állta meg azt sem, hogy a saját sztorijában ne említse meg az apja új regényében, a Doctor Sleepben (várható megjelenés: 2013 szeptembere) garázdálkodó True Knot nevű csoportot.

Forrás: NYTimes

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.

...
Zöld

8 meglepő tény arról, hogyan hat az olvasás az agyadra

Hogyan hat egy jó könyv a memóriánkra? Milyen pszichés problémákkal szemben segít az olvasás? Az olvasás jótékony hatásait gyűjtöttük össze nyolc pontban.

...
Zöld

Meg fogsz lepődni, hogy milyen régi a reggeli kávéd

Biológusok megfejtették, hogy az arabica kávé több százezer évvel ezelőtt, természetes kereszteződés folytán alakult ki. Könyvek hírek (és kávé) mellé.