Általános cikkek

A ragyogás folytatása még King szerint is rémisztő lett

.konyvesblog. | 2013. február 06. |

Arról már mi is többször beszámoltunk, hogy Stephen King végre rászánta magát arra, hogy megírja egyik leghíresebb könyve, A ragyogás folytatását, melyben az 1977-es regényből megismert Danny középkorú férfiként bukkan fel ismét. Stephen King egy interjúban bevallotta, hogy az elképzelés az volt, hogy „még a szart is kiijessze” az olvasókból, és kíváncsi volt, hogy vajon megtudja-e újra tenni. Saját bevallása szerint a frissebb megjelenésű könyvei közül nem mindegyik volt ilyen, és példaként a nálunk tavaly decemberben megjelent 11/22/63-at hozta fel.

A Doctor Sleeppel azonban megint egy igazán hátborzongató könyvet akart letenni az asztalra. A várhatóan szeptemberben megjelenő kötetben Dan Torrance orvosként végstádiumban lévő betegeken segít. Majd megismerkedik egy fiatal lánnyal, Abra Stone-nal, aki ugyanolyan képességekkel rendelkezik, mint Danny, ő is „ragyog”. A lánynak menekülnie kell a True Knot nevű csoport vámpírszerű tagjai elől, akik csak látszólag ártalmatlan idős emberek, amúgy pedig éppen az Abra Stone-hoz hasonló képességekkel rendelkező gyerekekre vadásznak, hogy azután szépen kiszívják belőlük a saját fennmaradásukhoz nélkülözhetetlen energiát.

King elmondta azt is, hogy a rajongói közül sokan odajönnek hozzá, és elmondják, hogy tizenévesként olvasták A ragyogást. Miközben pedig az új könyvet írta, azt járt a fejében, hogy ezek az emberek most a negyvenes éveikben járnak, és olyan horrorfilmeken vannak túl, mint a Péntek 13 vagy a Rémálom az Elm utcában, éppen ezért nem is olyan könnyű halálra rémíteni őket.

A legutóbb nyáron lehetett hallani róla, hogy miközben King a történet folytatásán dolgozik, a Warner Bros. A ragyogás előzményét szeretné elkészíteni, ez utóbbi projektben azonban az író már semmilyen formában nem vesz részt.

Forrás: Guardian