Magyar szerzők szállják meg Krakkót

Magyar szerzők szállják meg Krakkót

.konyvesblog. | 2016. október 25. |

bd829c_main.jpgKét krakkói irodalmi rendezvényen is képviselteti magát a magyar irodalom a héten: Röhrig Géza és Tóth Krisztina a 8. Conrad Fesztiválon vesz részt, több magyar író, köztük Háy János, Grendel Lajos és Gárdos Péter pedig a 20. Krakkói Nemzetközi Könyvvásáron mutatja be alkotásait.

Röhrig Géza csütörtökön A Rebbe tollatépett papagája lengyel fordításáról beszélget, pénteken pedig az egyik krakkói moziban levetítik a Saul fiát. Tóth Krisztina pénteken Vonalkód és Pixel című köteteiről beszélget Joanna Bator lengyel írónővel. A programot a krakkói Nemzeti Múzeumban szervezik, ahol a múlt héten nyílt meg a lengyelországi magyar évad egyik fő eseményeként A magyar festészet aranykora (1836-1936) című kiállítás. A Conrad Fesztivál vendége lesz többek között Michael Cunningham Pulitzer-díjas amerikai író, két Man Booker-díjas szerző, ausztrál Richard Flanagan és az új-zélandi Eleanor Catton, valamint az ír Colm Tóibín. 

A csütörtökön kezdődő háromnapos Krakkói Nemzetközi Könyvvásáron is számos magyar szerző vesz részt, köztük Grendel Lajos, Gárdos Péter, Háy János és Kovács István. Szalai Attila és Móser Zoltán a Szepsi Csombor Márton nyomában című történelmi fényképalbumot mutatják be, Teresa Worowska fordító pedig Márai Sándor 1943-1948-as Naplójának lengyel kiadását ismerteti, amely egy ötkötetes sorozat első részeként jelent meg idén júniusban. A szintén a lengyelországi magyar évad keretében szervezett magyar standon  elérhető lesz Borbély Szilárd Nincstelenek című regényének októberben kiadott lengyel fordítása is.

Forrás: MTI

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.

...
Zöld

A Stonehenge építőit is pestisjárvány törölhette el a föld színéről

A hír mellé két könyvet ajánlunk a járványok történelemformáló hatásáról.