Lepereg a szemed előtt életed könyve
Általános cikkek scribd

Lepereg a szemed előtt életed könyve

.konyvesblog. | 2013. október 09. |

google_glass.jpgHa ilyen a Google Glass, milyen lesz az "olvasószemüveg"? (fotó:AP/Jeff Chiu)

Bár a jövő digitális könyvtárának indult Scribd tartalmai egy rakás különböző eszközön (laptop, tablet, okostelefon) elérhetők, a cég vezérigazgatója, Trip Adler mégis azt mondja, hamarosan eljön az idő, amikor már a kezünket sem kell használnunk az olvasáshoz. Ugyanis minden ott lesz a szemünk előtt, kivetítve.

Míg az e-könyvek általában olvashatók iPaden and iPhone-on, az online könyvtár tartalmait sem ezekre, sem Kindle-re, sem a Barnes & Noble Nookjára nem lehet letölteni. Adler viszont nem gondolkodik semmilyen hasonló hardware-ben, inkább újraértelmezné az olvasószemüveg fogalmát. Senki ne egy csak olvasáshoz használt, sokdioptriás szódásszifonra gondoljon, Adler ugyanis azt szeretné elérni, hogy még a kezünket se nagyon kelljen megmozdítani, ha olvasni szeretnénk.

Könyveket a kezünkbe fogni szerinte old school, sokkal jobb lenne, ha a hátunkon fekve, a mennyezetet bámulva is tudnánk olvasni, mert az olvasnivaló a szemünk előtt kelne életre. Arról még fogalma sincs, hogy egy "olvasószemüveggel" hogyan lehetne megoldani olyan, olvasás során nélkülözhetetlen apróságokat, mint például a lapozás, de ha rajta múlik, pár év múlva nem kell majd súlyos könyveket magunkkal cipelnünk az ágyba. Tudja, hogy ötlete kicsit őrültnek hangzik, és még nagyon messze vannak a megvalósításától, de úgy gondolja, hogy van elég e-könyvolvasó a piacon és az embereknek nincs szükségük még egyre. Inkább valami olyasmi kell, mint a Google Glass, csak sokkal intenzívebb élménnyel.

Az egyfajta könyves Netflixként működő Scridb háza táján nem ez az utópisztikusnak tűnő elgondolás az egyetlen újdonság. A cég október elején a HarperCollins partnere lett, ami annyit jelent, hogy a Scribd felhasználói  havi 8,99 dollárért férhetnek hozzá a kiadó legtöbb könyvéhez.

Forrás: Salon

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.