Könyvesblokk: Lunde, Havey&Puccio, Kraus&Del Toro

.konyvesblog. | 2018. március 12. |

kblog_kblokkfejlec_1_1_2_16.jpg

Induljon a hét jótékony zümmögéssel, internetkamaszokkal és Guillermo Del Toróval.

Maja Lunde: A méhek története

Maja Lunde: A méhek története

Fordította: Patat Bence, Cser Kiadó, 2018, 336 oldal, 3995 HUF

 

Milyen jövőt hagyunk az utánunk következőknek? Ez a központi kérdése Maja Lund regényének, amely három idősíkon játszódik. Az 1800-as évek Angliájában egy biológus és vetőmag-kereskedőnek fantasztikus ötlete támad, a 2000-es évek Amerikájában egy méhész küzd a megélhetésért, amikor megtörténik az elképzelhetetlen, 2098-ban, Kínában pedig egy munkásnő dolgozik a fák kézi beporzásán, mert a méhek évtizedekkel korábban eltűntek. Lunde könyve az emberek és a méhek közti kapocsról, és az utolsó óráról mesél. A méhek története hazájában, Norvégiában elnyerte a Könyvkereskedők díját, a szerző a Könyvfesztivál vendége lesz.

Allison Havey, Deana Puccio: Szex és lájk és közösségi média - Hogyan értsünk szót a gyerekünkkel a digitális világban?

Allison Havey, Deana Puccio: Szex és lájk és közösségi média 

Fordította: Dési András György, Jaffa, 2018, 273 oldal, 3490 HUF

 

Allison Havey, a szexuális bűncselekményekkel foglalkozó újságíró és tévés producer, valamint Deana Puccio, a szexuális bűncselekményekre specializálódott ügyész 2012 óta járják az Egyesült Királyság iskoláit, hogy az online és offline biztonságról tartsanak előadásokat. Könyvükben bemutatják, mi zajlik a kamaszgeneráció lelkében, ami már online éli és küzdi végig a kamaszkorát, és kísérletet tesznek, hogy válaszoljanak a kérdésre: hogyan taníthatjuk meg hatékonyan védekezni a gyerekünket olyan kihívásokkal szemben, amelyek számunkra is ismeretlenek.

Daniel Kraus, Guillermo Del Toro: A víz érintése

Daniel Kraus, Guillermo Del Toro: A víz érintése 

Fordította: Hadarics Piroska, Bluemoon KÖönyvek, 2018, 361 oldal, 3490 HUF

 

A víz érintése kapta idén a legjobb filmnek járó elismerést az Oscaron. Guillermo Del Toro történetet, melyben a baltimore-i Occam Űrkutató Központ néma takarítónője beleszeret a dél-amerikai esőerdőkből származó különleges lénybe, könyvben is kiadták. Elisa és a lény szerelme olyan, mintha a 2010-es évek sötét tónusú Amélie-je lenne, Michael Shannon, a történet főgonosza pedig minden bizonnyal az idei Oscar legnagyobb vesztese, hátborzongató alakításáért ugyanis még csak nem is jelölték. A könyvváltozatot a rendező mellett Daniel Kraus (Trollvadászok) jegyzi.