Általános cikkek ajánló valentin 2011

Könyvek Valentin-napra

barraban | 2011. február 12. |

Hiába a sok fintorgó, a Bálint - vagy Valentin - napnak ugyanúgy megvan a létjogosultsága, mint a széles körben elfogadott házassági évfordulóknak. A 14. században élt, a jegyesek és ifjú házasok védőszentjévé vált Bálint püspök ünnepén sokféle módon szerezhetünk örömet, az apró, semmire sem jó giccsek helyett azonban méltóbb ajándék egy könyv. Ha pedig nemkívánatos személy vagy ezen a piros lufis, szivecskés ünnepen (mert pillanatnyilag egyedül élsz), önmagadat is meglepheted a Valentin-napi könyvkínálatból! Íme néhány ajánlat a Libritől – válogathatsz a Szerelemmel kapcsolatos könyvek közül, és lelsz többféle stílusban, hangnemben és korszakban.

Müller Péter: Szeretetkönyv, Alexandra Kiadó, 2010, 510 oldal, 3380 ft

Müller Péter hetvenedik születésnapján, 2006-ban jelent meg először a Szeretetkönyv: az elmúlt években rengetegen olvasták, kirobbanó siker a mai napig. "A szeretetről beszélni egyedül nem lehet. Csak együtt" – írja egy helyütt az író. Nem mindenki találja meg a helyét a Müller-univerzumban, de aki szereti, annak kiváló ajándék, és vigasznak sem utolsó az egyedülállók számára.

 

 

Paulo Coelho: Szerelem – Válogatott idézetek, Alexandra Kiadó, 2009, 128 oldal, 2500 ft

A világszerte népszerű brazil író – akit saját bevallása szerint Iránban betiltottak és cenzúráznak, bár az ország közleményben tagadta ezt - a szerelemről vall a kötetben. Müllerhez hasonlóan igencsak megosztó szerző: nem mindenki kíváncsi a gondolataira, akár a szerelemről, akár másról van szó, úgyhogy csak olyannak vegyük ajándékba, akiről tudjuk, hogy a rajongója – vagy el tudjuk róla képzelni.

 

Helen Exley: A szerelemről, General Press Kiadó, 2008, 96 oldal, 1100 ft

Ami az egyiknek nyálas, a másiknak szívmelengető. Helen Exley sorozatában természetesen helyett kapott a szerelemről szóló idézetgyűjtemény is: egy érzelmes társnak ideális pillanatban átnyújtva könnyfakasztó élmény lehet. Vigyázat, kérgesebb lelkű embernek ajándékozni viszont csúnya baklövés – sőt sértés - lehet!

 

Pierre Franckh: A boldog szerelem aranyszabályai, Új Bioenergetic Kft, 2009, 178 oldal, 1600 ft

Mi mindent tehetünk azért, hogy szerelmünkkel a lehető legtökéletesebben működjenek a dolgok? Pierre Franckh úgy gondolta, hogy képes megoldást kínálni: saját egyéni élményei és tapasztalatai inspirálták A boldog szerelem… megírására. Az ehhez hasonló szabálykönyveknek mindenképpen széles rajongótábora van, akiknek jól jön egy-két példány Valentin-nap táján: reméljük, a kötet nem veszi magát túlságosan komolyan.

 

 

Simone de Beauvoir: Amerikai szerelem, Jaffa Kiadó, 2009, 614 oldal, 3990 ft

Simone de Beauvoir harminckilenc éves korában, 1947-ben szeretett bele Nelson Algren regényíróba, és ez a szenvedély a következő tizenhét évben szerelmes levelek százait íratta vele az „imádott chicagói fiatalembernek”. A korabeli francia miliő bemutatása mellett a kötet legfőbb érdekességét a beteljesülhetetlen vonzalom fájdalma adja: akit nem feltétlenül dobnak fel a piros szíves luftballonok, és nem menekül a keserű igazság elől, hogy a szerelem sötét verem, annak Valentin napon sem ciki efféle ajándékot adni. Sőt.
 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.