Izgalmas sárga harisnya

Valuska László | 2009. november 02. |

Csütörtöktől látható a mozikban Az időutazó felesége, ami Audrey Niffenegger remek bestselleréből készült, mi is írtunk a könyvről, mert tényleg jó. Az örök szerelem a témája, amit egy scifibe ágyazva mesél el nekünk a szerzőnő, aki állítólag a nagyszülei szerelmi történetétől kapott kedvet a sztori megírásához.

Az időutazó felesége egy 2003-as regény, az Ulpius már 2004-ben kiadta Gálvölgyi Judit fordítását ronda zöld borítóval, és két kötetté szétválasztva, majd 2006-ban újráztak a nemzetközi borítókat követő gyönyörű egykötetessel (a sárga harisnyásat). 2009-ben az Athenaeum 2000 jelentette meg ismét, ők már gyanúsan követik a filmplakát gyöngyös borzalmát. A két könyv közül az egyiket soha nem venném a kezembe, mert csúnya és lódít.

Ha ez egy Nora Roberts- vagy Vavyan Fable-könyv lenne, akkor nem lepődnék meg. A férfi finoman a nő nyakát csókolgatja, aki félszomorúan belenéz a messzeségbe. Bezzeg az Ulpius amerikai minta alapján készített borítója mennyivel érdekesebb. A történetben a kislány és a cipő is szerepet kap, az örök várakozás szimbóluma lesz, így a borítón lévő rejtvénytt olvasóként rögtön meg akarom fejteni, amint kézbe veszem. Ráadásul a sárga harisnya a piros cipővel is izgalmassá teszi a borítót.

Melyik kellene?

 

 

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.