Wikileaks-könyvek jelennek meg hamarosan magyarul
Általános cikkek botrány 2011 wikileaks

Wikileaks-könyvek jelennek meg hamarosan magyarul

.:wendy:. | 2011. január 21. |

Megdöbbentő könyvet jelentet meg a Nyitott Könyvműhely 2011. január végén a nemzetközi kiadással egy időben a világ legveszélyesebb weboldalának legbelsőbb titkairól. A szerző egészen októberig a Wikileaks második embere volt, mígnem úgy döntött, hogy kiszáll. Addigra azonban az élete gyökeresen megváltozott.

Az 1978-ban született programozó és hacker nyolc évesen kapta meg az első számítógépét. Már az előtt is az információszabadság híve és harcosa volt, hogy az oldal szolgálatába állította volna tehetségét. 2007 decemberében ismerkedett meg Julian Assange-zsal, és együtt kezdtek a Wikileaks bővítésén dolgozni, ám 2010-ben egy nem várt furdulattal kilépett Assange csapatából. Könyvében azt ígéri, minden részletet és titkot elárul a Wikileaksről.

 A kép kattra nagyobb lesz

 
Február 8-án jelenik meg a K.U.K. Kiadónál Rákócza Richárd A WikiLeaks-botrány (Assange, a médiapartizán) című könyve, amelyben olyan kérdésekre keresi szerző a választ, hogy Assange erőszaktévő vagy szent, a szabadság és nyilvánosság elkötelezettje, vagy a nyugati civilizációnak készakarva kárt okozó „antiglobalista”? A könyv az előzetes sajtóanyagok szerint nem annyira a nemzetközi politikai botrányokra, azok hátterére és részleteire koncentrál, hanem Assagne ellentmondásos személyiségére. A kiadó igérete szerint bepillantást nyerünk majd a "globális botrányhős viselt dolgaiba". Hiszen, Assagne "személyisége és az ellene indult büntetőeljárás ma már legalább akkora érdeklődést vált ki, mint azok a nyílt titkok, amelyeket a WikiLeaks közzétett".
 

Mivel a Wikileaks botránya most tényleg a világon az egyik legszenzációsabb eseménysorozat, természetes, hogy szerte a világon jelennek meg a könyvek, dokumentumfilmek és elemzések Assagne-ról és tevékenységéről. Ausztráliában az egyik még meg sem jelent Assagne-életrajzból, amely Assagne-nal készített interjúkon alapul már készül is az első mozifilm is.