Esterházyról tanulhatunk az őszi Margón

Esterházyról tanulhatunk az őszi Margón

.konyvesblog. | 2016. október 13. |

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár idén különösen nagy hangsúlyt fordít a kamasz olvasókra, rengeteg program lesz róluk és nekik, ezekből válogattunk.

Az Aegon-díj rendhagyó irodalomórái

Fotó: Valuska Gábor

Október 15-én rendhagyó módon a Margón is becsengetnek, az Aegon-díj szaktanárai ugyanis irodalomórákat tartanak, méghozzá rögtön hármat. A résztvevők először Havasréti József Űrérzékeny lelkek című művét ismerhetik meg behatóbban, de téma lesz Esterházy Péter Egyszerű mondat vessző száz oldal - a Márk-változat című könyve és Danyi Zoltán A dögeltakarító című kötete is.

Facebook-esemény >>

Wink Poppy Midnight

April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight

Fordította: Iván Viktória, Menő Könyvek, 2016, 254 oldal, 2990 HUF

 

A szende, az aljas és a hazug találkoznak April Genevieve Tucholke regényében, ennek kivetülése pedig egy érzelmektől és indulatoktól átfűtött (szerelmi-baráti) háromszög lesz. Olyan fiatalok ők, akiknek már az óvodában is manipuláció és ármány volt a jelük, és a saját céljaik elérése érdekében nem riadnak vissza egy kis küzdelemtől, fúrástól, némi cicaharctól sem. De törvényszerű, hogy ez így legyen? A cicaharc-mítosz egyes rétegeit a kötet fordítója, Iván Viktória és két pszichológus szakértő, Böhönyey Márta és Tóth Melinda fogja felfejteni.

Facebook-esemény >>

Autumn ajándéka

Bella Thorne: Autumn ajándéka

Fordította: Steiner Kristóf, Menő Könyvek, 2016, 280 oldal, 2990 HUF

 

Bárcsak minden kívánságom így teljesülne, sóhajtunk fel olykor, Autumn Fallsnak, a suli új csajának azonban még ennél is sokkal könnyebb dolga van: elég beleírni valamit a naplójába, és még a legvadabb kívánságai is valóra válnak. De mennyire érdemes rábízni magunkat a csodákra? Bella Thorne, a Disney Csatorna sztárja ezt a témát járja körül regényében, az álmokról és azok teljesítéséről pedig Csecse Attila, a legnépszerűbb magyar könyves vlogger, Soós Viktória life coach és Nagy Boldizsár szerkesztő beszélgetnek.

Facebook-esemény >>

Menő Könyvek kamaszszerkesztői kerekasztala

A nyáron alakult a Menő Könyvek kamaszszerkesztősége, a tagok pedig azóta is pörögnek. Ők voltak például azok, akik a jövő Rowlingjai és John Greenjei után kutatva novella- és regényíró pályázatot írtak ki, melynek eredményét a Margón fogják bejelenteni. A legjobb írás a Könyvesblogon is meg fog jelenni.

Facebook-esemény >>

Kamaszhősök és akik mögöttük vannak

margokamaszhosok.jpgA kamaszhősök pont olyanok, mint te vagy én. Félszegek, vakmerőek, nagyszájúak, gátlásosak. De kik azok az írók, akik megálmodták őket? Kikről mintázták hőseiket, és mennyire írták bele magukat a regényeikbe? Hőseikről és könyveikről Molnár T. Eszter, Kalapos Éva és Kemény Zsófi mesél.

Facebook-esemény>>

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Daniel Kehlmann szerint itt az idő, hogy megijedjünk az AI-tól

Az író a Guardiannek írt véleménycikkben hívta fel a figyelmet az AI szélsebes fejlődésének következményeire.

...
Zöld

Sokkal jobban hatnak a konteók, ha a közösség hiedelmeihez illeszkednek – Olvass bele az Emberarcú tudományba!

A különböző tudományterületek képviselőinek tanulmányaiból szerkesztett kötetben az alternatív világértelmezések, áltudományos elméletek és tudománytagadó tanok sorát járják körül. Olvass bele!

...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk.