Esterházyról tanulhatunk az őszi Margón

Esterházyról tanulhatunk az őszi Margón

.konyvesblog. | 2016. október 13. |

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár idén különösen nagy hangsúlyt fordít a kamasz olvasókra, rengeteg program lesz róluk és nekik, ezekből válogattunk.

Az Aegon-díj rendhagyó irodalomórái

Fotó: Valuska Gábor

Október 15-én rendhagyó módon a Margón is becsengetnek, az Aegon-díj szaktanárai ugyanis irodalomórákat tartanak, méghozzá rögtön hármat. A résztvevők először Havasréti József Űrérzékeny lelkek című művét ismerhetik meg behatóbban, de téma lesz Esterházy Péter Egyszerű mondat vessző száz oldal - a Márk-változat című könyve és Danyi Zoltán A dögeltakarító című kötete is.

Facebook-esemény >>

Wink Poppy Midnight

April Genevieve Tucholke: Wink, Poppy, Midnight

Fordította: Iván Viktória, Menő Könyvek, 2016, 254 oldal, 2990 HUF

 

A szende, az aljas és a hazug találkoznak April Genevieve Tucholke regényében, ennek kivetülése pedig egy érzelmektől és indulatoktól átfűtött (szerelmi-baráti) háromszög lesz. Olyan fiatalok ők, akiknek már az óvodában is manipuláció és ármány volt a jelük, és a saját céljaik elérése érdekében nem riadnak vissza egy kis küzdelemtől, fúrástól, némi cicaharctól sem. De törvényszerű, hogy ez így legyen? A cicaharc-mítosz egyes rétegeit a kötet fordítója, Iván Viktória és két pszichológus szakértő, Böhönyey Márta és Tóth Melinda fogja felfejteni.

Facebook-esemény >>

Autumn ajándéka

Bella Thorne: Autumn ajándéka

Fordította: Steiner Kristóf, Menő Könyvek, 2016, 280 oldal, 2990 HUF

 

Bárcsak minden kívánságom így teljesülne, sóhajtunk fel olykor, Autumn Fallsnak, a suli új csajának azonban még ennél is sokkal könnyebb dolga van: elég beleírni valamit a naplójába, és még a legvadabb kívánságai is valóra válnak. De mennyire érdemes rábízni magunkat a csodákra? Bella Thorne, a Disney Csatorna sztárja ezt a témát járja körül regényében, az álmokról és azok teljesítéséről pedig Csecse Attila, a legnépszerűbb magyar könyves vlogger, Soós Viktória life coach és Nagy Boldizsár szerkesztő beszélgetnek.

Facebook-esemény >>

Menő Könyvek kamaszszerkesztői kerekasztala

A nyáron alakult a Menő Könyvek kamaszszerkesztősége, a tagok pedig azóta is pörögnek. Ők voltak például azok, akik a jövő Rowlingjai és John Greenjei után kutatva novella- és regényíró pályázatot írtak ki, melynek eredményét a Margón fogják bejelenteni. A legjobb írás a Könyvesblogon is meg fog jelenni.

Facebook-esemény >>

Kamaszhősök és akik mögöttük vannak

margokamaszhosok.jpgA kamaszhősök pont olyanok, mint te vagy én. Félszegek, vakmerőek, nagyszájúak, gátlásosak. De kik azok az írók, akik megálmodták őket? Kikről mintázták hőseiket, és mennyire írták bele magukat a regényeikbe? Hőseikről és könyveikről Molnár T. Eszter, Kalapos Éva és Kemény Zsófi mesél.

Facebook-esemény>>

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ebben az EU-s országban engedélyezhetik legközelebb az eutanáziát

Újabb ország parlamentjében nyújtottak be olyan törvényjavaslatot, mely az eutanáziát lehetővé tévő gyógyszer engedélyezésére vonatkozik. Könyveket ajánlunk a hír mellé.

...
Zöld

4 könyv azoknak, aki hátat fordítanának a magánynak

Az Egyesült Államokban élő 45 és 65 év közötti emberek jóval magányosabbnak, elszigeteltebbnek érzik magukat egy friss tanulmány szerint, mint európai társaik. 4 könyvet ajánlunk a jobb társas kapcsolatokért.

...
Zöld

Zöld kiadók: Mik azok a környezetbarát betűtípusok?

A világ egyik legnagyobb kiadója, a HarperCollins több ezer fát mentett meg azzal, hogy az utóbbi pár évben apró, zöld szemléletű változtatásokat vezettek be a könyvtervezés terén.