Általános cikkek 2008 harry_potter rowling

Elindult a HP-novellafordító pályázatunk!

.:wendy:. | 2008. június 13. |

Tegnap meghirdetett spontán pályázatunkra, amelyben J.K. Rowling legújabb Harry Potter-történetének legjobb magyar fordítását keressük, nagy örömünkre máris beérkeztek az első pályaművek. Nevezni holnap, tehát péntek este 20:00 óráig lehet, utána tesszük közzé a szövegeket, mert szeretnénk, hogy minden fordító ugyanolyan eséllyel induljon a versenyben. Tehát szótárakat elő, küldjetek, küldjetek szöveget a konyvesblog(kukac)gmail.com címre.

A novella itt olvasható.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Ez a könyv minden kérdésre válaszol, amit feltettél sörivás előtt, közben vagy után

Mark Dredge Sör mesterkurzusa az erjesztett ital karakterjegyeinek felismerése terén segít magabiztosságot szerezni, és abban is a segítségünkre siet, hogy megértsük, hogy kerültek oda.

...
Zöld

Csányi Vilmos: Biológiailag meg lehetne hosszabbítani az életet, de nem biztos, hogy érdemes

Csányi Vilmos és Barát József Jövőpánik Beszélgetések a lehetséges határairól című kötetében a jövő bizonytalanságairól beszélget tudományos igénnyel, így szóba kerül robotosítás, a közösségek átalakulása, szülőség és szerelem, de a biológiai határaink is.

...
Zöld

Az írók jóval a tudósok előtt ráéreztek az agy működésére – interjú a világhírű agykutatóval

Dr. Scott A. Small Alzheimer-kutató érdekfeszítően írt arról, miért tesz jót nekünk az egészséges felejtés. Szóba került Salman Rushdie elmepalotája, a kreativitás és a MI, az alvás és a társadalmi felejtés szerepe, illetve a pszichopaták és a csimpánzok is. Interjú.