Általános cikkek 2008 harrypotter

Méregdrága HP-novella ingyen!

.:wendy:. | 2008. június 12. |
A Harry Potter-könyvbirodalom új darabbal bővült, J. K.Rowling novella formájában írta meg Harry szüleinek születése előtti egyik kalandját. A mindössze 800 szavas előzménynovella érdekessége, hogy amilyen rövid annyira drága. A hét elején szavanként tízezer forintért vásárolta meg egy ismeretlen egy jótékonysági árverésen, ám nem kell milliárdosnak lennünk ahhoz, hogy mi is elolvashassuk a legújabb HP-sztorit. Elég csupán egy egyszerű internet-hozzáférés, mivel a történet kiszivárgott, és most már online is olvasható. A Waterstone's könyvesház 13 neves írót és illusztrátort kért fel arra, hogy alkossanak valamit egy-egy nagyobbacska levelezőlap méretű kártyára. A műveket árverésre, a befolyt összeget karitatív célra szánták: a brit PEN klub és egy diszlexiaalapítvány részére, ám a szöveget most ingyen is letölthetjük.

 

Az egész árverés alatt arról folytak a találgatások, hogy vajon akkor ez az új novella egyben azt is jelenti-e, hogy Rowling mégis folytatja a HP-regényeket? A novella egyébként három évvel Harry Potter születése előtt játszódik. Harry apja, James Potter és nagybátyja, Sirius Black összetűzésbe kerül egy rendőrrel, aki elől végül némi varázslattal, seprűn menekülnek. Rowling elmondása szerint igazán élvezte megírni a történetet, és messzemenő boldogságát fejezte ki, hogy ilyen magas áron keltek el kártyák.


A szöveg innen tölthető le. Kattintsatok hamar, mert ezennel versenyt hirdetünk: a könyvesblog(kukac)gmail.com címre várjuk a jobbnál jobb novellafordításokat, a szövegeket megjelentetjük és a legjobbak értékes Harry Potter-könyvcsomagot nyerhetnek.
TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.