Általános cikkek libri (x) aranykönyv

A második fordulónál jár az Aranykönyv-szavazás

.konyvesblog. | 2014. április 22. |

Aranykonyv_sajto.jpgA második fordulóhoz érkezett a Libri Könyvkereskedelmi Kft. nevéhez fűződő Aranykönyv-szavazás. Az első forduló végére kialakult lista megmutatja, hogy az eladások alapján felállított TOP 50 könyvből az olvasók szavazatai alapján melyek jutottak a TOP 10 kötet közé.

Az immár már ötödik alkalommal megtartott Aranykönyv-szavazás március 17-től április 14-ig tartó első fordulójában 5 kategóriában - szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, ismeretterjesztés - lehetett szavazni, külön a magyar, és külön a külföldi művekre. Eddig legtöbben a magyar szórakoztató irodalom kategóriában tették le a voksukat, ezt követi a magyar ismeretterjesztés, majd a magyar gyermek- és ifjúsági irodalom. A külföldi könyvek között is a szórakoztató kategóriában érkezett a legtöbb szavazat.

Szépirodalom kategóriában a TOP 10-be került D. Tóth Kriszta Jöttem, hadd lássalak című regénye, rengetegen szavaztak Weöres Sándor Füveskönyvére, Márai Sándor pedig két kötettel is szerepel a listán. A külföldi szerzők között várható volt Paolo Coelho sikere, de Matthew Quick és Timur Vermes is nagyon népszerűek.

Szórakoztató irodalomban Frei Tamás mellett a legjobbak között versenyez Lakatos Levente, Fejős Éva, és sokak kedvence lett Oravecz Nóra is. A külföldi listán a Dan Brown és Stephen King mellett több kevésbé ismert szerző is bekerült a TOP 10 közé.

Gasztronómia kategóriában Mautner Zsófi Főzőiskoláját a legjobbak között találjuk, az élbolyban versenyez a klasszikus páros Hemző Károly – Lajos Mari, és Ugron Zsolna is. A külföldiek közül nem hiányozhatnak Jamie Oliver receptjei, de Elizabeth Labau desszertkönyvét is rengetegen kedvelik.

Gyermek- és ifjúsági irodalomban a magyaroknál még mindig tarol Leiner Laura, de komoly ellenfélnek mutatkozik Bartos Erika, aki két alkotásával is jelen van a TOP 10-ben, és nagy meglepetésként itt találjuk Zakály Erikát is. A külföldiek között Cassandra Clare három, míg Jennifer Armentrout két könyvvel versenyez.

Ismeretterjesztés TOP 10-ben találjuk a tavalyi év két nagy szenzációját, Hozleiter Fanny Mosolyka és Csáki Judit kötetét. Nyáry Krisztián történeteinek népszerűsége idén is töretlen, de Vekerdy Tamás, Csernus Imre és Müller Péter könyvei sem maradhattak ki a legjobbak közül. A külföldiek között a hatalmas eséllyel indult Rhonda Byrne műve mellett Christina Lamb és Malala Yousafzai könyve is sok-sok szavazatot kapott.

Az Aranykönyv szavazás második fordulója 2014. április 15-én kezdődött és április 27-én délig tart. A közel két hetes időszak alatt a TOP 10 kötetek közül kerülnek ki az idei Aranykönyvek. Az Aranykönyv Díjátadó Gálát, a Könyvfesztivál záróeseményeként, április 27-én, 20 órakor rendezik az Átrium moziban.Winkler Nóra és Hajós András, a gála műsorvezetői, az 5 kategória mind a Top 10 kötetét bemutatják, majd az Aranykönyv díjakat a magyar irodalom és a könyvszakma kiemelkedő képviselői adják át.

Kovács Péter a Libri Könyvkereskedelmi Kft. igazgatója szerint, az Aranykönyv szavazás kiváló alkalom, hogy azok döntsenek a díjakról, akiknek véleménye a legfontosabb, vagyis az olvasók. Az Aranykönyv szavazás nagyszerű lehetőség, hogy a könyvszakma képviselői közvetlen kapcsolatba kerüljenek az olvasókkal, és a tapasztalt igények, üzenetek mentén alakítsák ki jövőbeni kínálatukat.

Az Aranykönyvre online, és a Libri Könyvkereskedelmi Kft. Facebook-oldalán lehet szavazni, a Könyvfesztivál látogatói pedig személyesen is leadhatják a voksukat. Egy személy csak egyszer szavazhat, a voksolás regisztrációhoz kötött. A Libri . nyereményjátékokkal támogatja a részvételt, a második forduló után 10 db 2000 Ft értékű Libri nyereménykupon talál gazdára.

(X)

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Lehet, hogy az álom az alvás lényege? – 3 könyv, amiben az álom fontos szerepet játszik

Bár sokszor nem tűnik többnek az alvás furcsa mellékhatásánál – és persze tudattalanunk kedvelt játszóterénél –, előfordulhat, hogy az álom valójában egy létszükséglet.

...
Zöld

A Mitágó-erdő sűrűjébe a hősök és az olvasók is belevesznek – 40 éves a modern fantasy mesterműve

Ősidőkben gyökerező erdők, újjászülető harcos hercegnők, apák és fiúk, az elme történetteremtő képessége, Freud és Jung, Tolkien, növényhorror és növényvakság a fantasyben, valamint az ember és a nem emberi világ szoros kapcsolata is szóba kerül a podcastban.

...
Zöld

5 empatikus készség, ami megmentheti a párkapcsolatodat

Nincs párkapcsolat konfliktus nélkül – a kérdés tehát nem az, hogyan kerüljünk el egy összezördülést, hanem hogy hogyan kezeljük együttérzéssel. Íme öt tipp egy egészségesebb kapcsolatért.