Könyvben érkezik a Szemtől szemben folytatása

Könyvben érkezik a Szemtől szemben folytatása

Heat 2: A Novel címmel augusztusban jelenik meg angolul a Szemtől szemben folytatása, Michael Mann első regénye (társszerző: Meg Gardiner).

ro |
Michael Mann, Meg Gardiner
Heat 2 - A Novel
Harper Collins Publ. USA, 2022, 480 oldal
-

A kilencvenes évek egyik kultfilmje volt a Szemtől szemben (eredeti címe: Heat), amelynek Michael Mann írta a forgatókönyvét, és amelyben az egymásnak feszülő rablót meg rendőrt olyan színészóriások alakították, mint Robert De Niro és Al Pacino. A hamarosan megjelenő könyv, Michael Mann első regénye, a rendező szándéka szerint az eredeti történet előzményének és folytatásának is tekinthető. Amikor ugyanis a filmet írta, elengedhetetlen volt számára, hogy teljes élettörténetet kanyarítson a szereplők köré, és mindent tudjon róluk. Éppen ezért régóta fontolgatta, hogy továbbírja a sztorit, mivel szerinte a filmbeli eseményeknek nagyon gazdag a háttértörténete, ezzel együtt viszont azt is meg akarta mutatni, hogy hová futott ki a karakterek élete.

A könyv egy nappal a filmbeli események után veszi kezdetét, amikor Chris Shiherlis (őt játszotta Val Kilmer) sebesülten rejtőzik Koreatownban, és kétségbeesetten próbál elmenekülni Los Angelesből, miközben Vincent Hanna (Al Pacino) a nyomában. Hannának eltökélt szándéka ugyanis, hogy levadássza Shiherlist, Neil McCauley (Robert De Niro) utolsó emberét. A regény alámerül a múltban is, és a szerzők ígérete szerint a jól ismert szereplők mellett egy csomó új karaktert is megmozgat.

Hogy vajon mikor lesz film a folytatásból (és hogy lesz-e egyáltalán), arról egyelőre nem szólnak a hírek.

Kapcsolódó cikkek
...
Szórakozás

Valós események inspirálták az új Harry Styles-filmet

Várhatóan októberben mutatják be a My Policeman című filmet, amelyet már most hatalmas érdeklődés övez, nem utolsósorban annak köszönhetően, hogy a címszereplő rendőrt, Tomot, a One Directionből is ismert Harry Styles játssza. A film Bethan Roberts 2012-es regényén alapul, amelyet az angol író, E. M. Forster élete inspirált.

...
Szórakozás

Havas Jonról forgatna sorozatot az HBO

Mindazoknak, akik még mindig a Trónok harca utolsó évada miatt bosszankodnak, jó hír, hogy az HBO megkezdte a Havas Jon-sorozat fejlesztését.

...
Szórakozás

Így darálta be Marilyn Monroe-t Hollywood - Itt a Blonde első teasere

Szeptemberben mutatja be a Netflix a Blonde című filmet, amelynek megérkezett az első teasere. A Joyce Carol Oates regényét feldolgozó film Marilyn Monroe belső vívódásait állítja fókuszba.

Gyerekirodalom
...
Gyerekirodalom

Kiről mintázta Molnár Ferenc Nemecseket?

A Pál utcai fiúk - Rajongói kézikönyvből megismerhetjük Molnár Ferenc világhírű regényének elő- és utóéletét, a fiúk korabeli öltözködését, azt, hogy milyen játékokat játszottak, és miket vittek magukkal uzsonnára. A könyv ugyanolyan hasznos a regény elolvasása előtt, után vagy közben.

...
Gyerekirodalom

Így néz ki Dániel András íróasztala

Dániel András gyerekként örökké rajzolt - és felnőttként sem hagyott fel ezzel a jó szokásával. Neki köszönhetjük a kuflikat, Kicsibácsit és Kicsinénit (meg az Imikémet), de mesélt már nyúlformájú kutyáról, ágy alatti kalandokról, legutóbb pedig három pecásról. Most megmutatja az íróasztalát, amely tele van izgalmas, szokatlan és kreatív tárgyakkal.

...
Gyerekirodalom

Bánfi Csilla: Hosszú folyamat az értő olvasástól eljutni az alkotó olvasásig

Bánfi Csilla a kezdetek óta a Bookline Kids zsűritagja, könyvtárpedagógus munkájából adódóan pedig napi szinten látja és tapasztalja, miket olvasnak a gyerekek és milyen könyveket keresnek a szülők. De mit ajánl azoknak a szülőknek, akiknek nem olvas a gyereke, és mit gondol az olvasóvá nevelésről?

...
Nagy

Vlagyimir Szorokin: Alulértékeltem Putyin őrültségét

„Tragikus időkben nehéz az oroszoknak az orosz irodalomról beszélni” – Vlagyimir Szorokin és M. Nagy Miklós mégis erre tettek kísérletet tegnap este a Három Hollóban. A beszélgetés során az emigráns orosz írók tragédiája, az oroszok és az erőszak viszonya, valamint a szerző magyarul megjelent szövegei is előkerültek. Beszámolónk.

Szerzőink

...
Sándor Anna

Az embert tartjuk nagy művésznek, aztán egyszer csak egy gép kapja a festészeti díjat?

...
Ruff Orsolya

Bereményi Géza kalapja alatt elfér a 20. század

...
Laborczi Dóra

Visky András: Van, amikor az Isten egy elveszett gyermek

Hírek
...
Hírek

A fogadóirodáknál egyelőre Michel Houellebecq nyeri a Nobelt

...
Nagy

Sem baleset, sem alkoholizmus, sem az idő nem taszíthatta le a trónjáról - Stephen King 75

...
Nagy

Philippe Sands lerántja a leplet róla, miért bújtattak egy náci tisztet a Vatikán emberei

...
Hírek

Meghalt Hilary Mantel, a brit történelmi regény nagyasszonya

...
Nagy

Mautner Zsófi: Nagy híve vagyok a jól felszerelt kamrának

...
Zöld

Mintha újraindítanád az agyad, olyan egy órás séta az erdőben

...
Hírek

Mesterházi Mónika versfordítása másokat is megihletett

...
Gyerekirodalom

Kiről mintázta Molnár Ferenc Nemecseket?

...
Hírek

Összművészeti projekt szerveződik Mányoki Endre tiszteletére

...
Beleolvasó

Rubin Eszternél az ízek emlékeket és történeteket is hordoznak

...
Hírek

Novemberben magyarul is érkezik Richard Osman sikerregényeinek folytatása

...
Hírek

A legjobb francia regénnyel, a skandináv krimi sztárjával és rengeteg új magyar könyvvel jön a Margó