Bridgerton: Ezt lehet tudni most a 4. évadról

Bridgerton: Ezt lehet tudni most a 4. évadról

Mikor jön a Bridgerton következő évada? Kinek a története kerül fókuszba? Melyik szereplők térnek vissza biztosan?

sa | 2024. július 11. |

Június közepén lezárult a Bridgerton harmadik évada: elsimultak a hullámok Penelope és Colin szerelme körül, de ami még fontosabb, Penelope felfedte magát a nyilvánosság előtt és a királynő jelenlétében elmondta, miért kezdett írni álnéven és mit jelent számára a népszerűvé vált pletykalap.

A showrunner, Jess Brownell 2024 májusában nyilatkozta a Refinery29-nek, hogy „már javában írják” a negyedik évadot – a rajongók pedig most arra kíváncsiak, melyik regény lesz az alapja. Dramaturgiai okokból ugyanis előre kellett venni Julia Quinn könyvsorozatának negyedik regényét, ebből lett a harmadik évad (ebbe a könyvbe itt bele is olvashatsz).

Véget nem érő találgatások

Júniusban kezdett terjedni az a rajongói elmélet, hogy Benedict Bridgerton (Luke Thompson) története kerül majd fókuszba. Előbbit táplálja az is, hogy Brownell a Hollywood Reporternek azt mondta, ő és Shonda Rhimes is „egyre jobban belefáradtak abba a dinamikába, hogy Colinnak fogalma sincs arról, hogy Pen szerelmes belé,”

A Bridgerton parókaművésze, Grace Gorman egy Lady Cowperről készült fotót is megosztott az Instagramon, és azt írta mellé, hogy a karakter keresztneve Araminta, ami Benedict szerelmének, Sophie Beckett mostohaanyjának a neve a könyvekben. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Grace Gorman (@a_hairy_business) által megosztott bejegyzés

A posztra persze azonnal özönleni kezdtek a rajongók, abbéli örömükben, hogy végre Benedict szerelmi történetét is láthatják a képernyőn. A Penelopét játszó Nicola Coughlan viszont gyorsan pontot tett a találgatásokra, jelezve, hogy egy másik Sophie-ról van szó.

Felerősödő queer szálak várhatók

Jess Brownell korábban azt is elismerte, hogy szeretne több queer történetet beépíteni a sorozatba. Ezt erősítette a harmadik évad fináléja is, amikor Francesca Bridgerton (Hannah Dodd) bemutatkozott férje unokatestvérének, Michaela Stirlingnek (Masali Baduza), és az alkotók elég egyértelművé tették az „első látásra beleszeretni valakibe”-szituációt. A jelenet ugyanis felidézte a korábbi beszélgetést Francesca és az anyja között, amikor utóbbi a szerelemről ezt mondta: „Amikor először találkoztam az apáddal, alig tudtam kimondani a saját nevemet.”

Az olvasók már azt is tudják, hogy Francesca a regényekben a megözvegyülése után beleszeret néhai férje unokatestvérébe. Ebből a jelenetből viszont az derült ki, hogy a karaktert az alkotók nőként adaptálták a sorozatba.

A hatodik Bridgerton-regényben, Michael Stirling akkor kerül képbe, mikor Francesca férje váratlanul meghal egy agysérülés következtében. A haláleset mindössze két évvel az esküvőjük után következik be, az ifjú özvegy pedig Michaelhez fordul vigasztalásért, mivel kettejük között már a férj halála előtt szoros barátság alakult ki. Amiről Francesca a könyvekben nem tud, hogy Michael valójában már az első találkozásuk óta lángol érte.

Brownell az Entertainment Weeklynek beszélt arról, hogy Quinn a regényeiben jelzi, hogy Francesca másnak érzi magát, de ott alapvetően arról van szó, hogy a lány a családtagjaihoz képest introvertált. „De a queer közösségben sokunk számára a másság érzése már fiatal korunktól kezdve része a történeteinknek. Úgyhogy úgy éreztem, hogy jól rezonál tematikusan, ha Francescával egy queer történetet meséljünk el.”

És ki tér vissza a negyedik évadban?

Azt a Penelopét alakító Coughlan már megerősítette, hogy ő és a Colint játszó Luke Newton benne lesz a következő évadban is. 

A stáb többi tagja még nem nyilatkozott erről, de elég valószínű, hogy visszatér Adjoa Andoh (Lady Danbury), Golda Rosheuvel (Charlotte királyné), Ruth Gemmell (Violet Bridgerton), Claudia Jessie (Eloise Bridgerton), Luke Thompson (Benedict Bridgerton) és Hannah Dodd (Francesca Bridgerton).

Mikor láthatod újra a Bridgerton családot a képernyőn?

A rossz hírt Bronwell közölte: a következő évadra még két évet kell várni. A forgatás eleve nyolc hónapig tart, meg kell vágni, aztán minden nyelvre szinkronizálni az epizódokat – és eleve az írás is sok időt vesz igénybe. Az viszont bizakodással töltheti el a rajongókat, hogy Bronwell azt mondta, ez az eddigi legjobb munkája.

(Elle)

Olvass minket e-mailben is!

  • Személyes ajánló a legérdekesebb tartalmainkról!
  • Extra tartalom csak feliratkozóknak!
  • Így biztosan nem maradsz le a legfrissebb könyves hírekről!
  • Nem spammelünk, heti 1-2 levelet küldünk.

Könyves Magazin Hírlevél

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

3 ok, amiért a home office pszichésen megterhelő + 3 könyv segítségül

Ugyan a home office nagyobb szabadságot és autonómiát biztosíthat, olyan hátulütői vannak, amikre elsőre nem feltétlenül gondolnánk. 

...
Zöld

Mit tehet egy nő, ha lebénul az arca és elveszti a mosolyát? Olvass bele Sarah Ruhl könyvébe!

Sarah Ruhl az élete minden területén sikeresnek érezte magát, amikor az arca lebénult. Mi mindent jelent valójában egy mosoly? Mutatunk egy részletet a könyvéből!

...
Zöld

A narcisztikus személyiség kinőhető? + 2 könyv a témában

Kutatás készült arról, hogyan változnak a narcisztikus személyiségjegyek az ember élete során. A cikk végén két könyvet is ajánlunk a narcizmus témájában.