Világjáró és nyomozós kötet is kapott Szívünk rajta-matricát

.konyvesblog. | 2019. március 26. |

Márciusban A világ legszebb mondái című kötet lett a Szívünk rajta kiemelt könyve (ITT írtunk róla bővebben), Katharina Neuschafer művén kívül pedig még három kötet kapott matricát. Van közöttük világjáró kötet, titkokkal teli történet és kicsiknek szóló mese is.

Fa Nándor: Kalandjaim a Föld körül

Fa Nándor: Kalandjaim a Föld körül

Kolibri Gyerekkönyvkiadó, 2018, 101 oldal, 2699 HUF

 

Fa Nándor egy igazi ikon, generációk példaképe, nem mellesleg pedig az első magyar, aki saját kezűleg épített hajójával megkerülte a Földet. Spirit of Hungary nevű hajója fedélzetén átélt kalandjait ezúttal gyerekeknek meséli el. A kaland ez alkalommal nem valami üres fogalom, hiszen már a rajt sem volt szokványos, a tengeri útnak pedig szinte minden momentuma tartogat – a hajós és az olvasó számára is – nem várt meglepetéseket. A kötet kimondottan olvasmányos lett, Francois Denis francia karikaturista illusztrációi pedig nagyon jól illenek a tengeri történetekhez.

Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Tóth Krisztina: Murci kandúr világot lát

Central Könyvek, 2018, 61 oldal, 3500 HUF

 

Tóth Krisztina és Timkó Bíbor igazi, összeszokott alkotópáros, az Orrfújós mese, a Felhőmesék, a Zseblámpás mesék után itt a legújabb, a Murci kandúr világot lát, ami szintén az ovis-kisiskolás korosztályt célozza meg. Hőse egy kíváncsi kismacska, aki egy nap nekivág a nagyvilágnak, egy cirkuszi kitérő után pedig egy Lili nevű kislány örökbe fogadja. Murci új gazdija oldalán csodálkozik rá a világra, és tanul meg olyan dolgokat, hogy miért teszünk csizmát december elején az ablakba, vagy hogy milyen kihívásokkal szembesül egy macska egy vidéki nyaralás alatt.

Paulon Viktória: A topolai mozi titka

Paulon Viktória: A topolai mozi titka

Pozsonyi Pagony, 2018, 232 oldal, 2490 HUF

 

Paulon Viktória a Kisrigók óta nagy kedvencünk, legújabb meseregényében pedig a nyomozós-rejtélyes szálat erősítette meg. A topolai mozi titka egy idilli kisvárosban játszódik, ahol egészen addig rendben mennek a dolgok, míg csak sort nem kerítenek a mozi megnyitójára. Vetítés közben ugyanis a film megszakad, és valami egészen váratlan jelenik meg a vásznon – ez az intermezzo pedig nemcsak a moziba járók lelki nyugalmát kavarja fel, de rejtélyes események egész sorát indítja be Topolán. A mesés nyomozást Endrődi Kata illusztrálta.

TERMÉSZETESEN OLVASUNK
...
Zöld

Jordán Ferenc: Az ember találmánya a szaporodáshoz való jog - Olvass bele a biológus könyvébe!

Litkai Gergely a Bookline Zöld podcastjének következő adásában Jordán Ferenc hálózatkutatóbiológussal beszélget Az ember vége a természet esélye című könyvéről. Olvass bele a kötetbe!

...
Zöld

Túlélés vagy tanulás? John Holt könyve az iskolai kudarcok meglepő okait mutatja be – Olvass bele!

Miért jelent kudarcélményt sok gyerek számára az iskola? Olvass bele John Holt könyvébe!

...
Zöld

UFO-invázió nem lesz, de arrogáns azt gondolni, hogy egyedül vagyunk – Podcast Rab Árpád jövőkutatóval

Litkai Gergely a Bookline Zöld új podcastjében Rab Árpád jövőkutatóval beszélget Jane McGonigal Elképzelhető című könyvéről.