Júniusban egy igazi zöld antológia lett a hónap könyve

Júniusban egy igazi zöld antológia lett a hónap könyve

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbeknek talál. Ebben a hónapban az Amikor a kukák világgá mentek lett a kiemelt kötet.

Könyves Magazin | 2020. június 02. |

Júniusban a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Móra Könyvkiadó meseantológiája, az Amikor a kukák világgá mentek című kötet lett a hónap kiemelt könyve.

Amikor a kukák világgá mentek
Móra Könyvkiadó, 2020, 122 oldal

A kötetben kortárs szerzők mutatják meg, ők miként gondolkodnak napjaink legégetőbb kérdéséről, a környezetvédelemről, mindannyiunk közös otthona, a Föld sorsáról. A könyvben sok különféle nézőpont és értelmezés olvasható. Van, akit inkább az állatok iránti felelősségvállalás ihletett meg, van, aki szerint csodára is szükségünk van a változáshoz, és van, aki az apró, de szívből jövő tettekben lát megoldást.

Szívünk rajta a Margón.
Ma élő szerzők gondolatai várják a kicsiket az Amikor a kukák világgá mentek című mesekönyvben a világunkban gyors megoldást igénylő kérdések kapcsán. Állat- és környezetvédelemről, szívből jövő tettvágyról, a felelősségvállalás fontosságáról is hallhatunk Kis-Várday Júlia felolvasása közben a Margón, mindezt pedig a gyerekek számára érdekes és befogadható módon. Mikor? Június 6-án 10 órától. Részletek erre>>

A szakmai csapat részéről Farkasházi Réka a következőket mondta a könyvről: "Nagyon izgalmas kiadvány! Remekül összeválogatott szerző- és illusztrátor csapat egy izgalmas és fontos témát feszeget, sok-sok különböző megközelítésből. Ezzel színessé, igazán érdekessé téve a témát és a könyvet is több korosztály számára."

Ebben a hónapban még az alábbi könyvek kaptak matricát:

Christian Seltman és Christine Kugler: Robin maccs és a minizsiráf megmentése
Cheryl Klein és Katy Beebe: Szép álmokat, Viharkocsik!
Tóth Eszter: Pöttöm Pötty és az ízek birodalma
Bagossy László: A sötétben látó tündér