Szívünk rajta: A szomjas troll lett a hónap könyve

.konyvesblog. | 2018. december 06. |

A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbeknek talál. Ezúttal Varró Dániel A szomjas troll című verses mesefüzére lett a hónap könyve.

Varró Dániel: A szomjas troll

Jelenkor Kiadó, 2018, 136 oldal, 3999 HUF

 

Decemberben a Szívünk rajta program szakmai és gyerekzsűrije szerint Varró Dániel A szomjas troll című kötete lett a hónap kiemelt könyve, melyet Maros Krisztina illusztrált. A szakmai csapat részéről Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő a következőket mondta:

Nagyon erős volt a mostani mezőny. Szuper könyvek jelentek meg külföldi és magyar szerzőktől is, de igazából mégis könnyű volt a döntés. Varró Dániel: A szomjas troll - kis viking legendárium című könyvét választottam. Egyrészt, mert már nagyon ki voltam éhezve egy, a Túl a Maszat-hegyenhez hasonló, hosszabb verses mesére. Másrészt pedig mert nagyon szép a könyv. Jó kézbe venni, a borító anyaga, a vastag (strapabíró, a valószínűsíthetően sokszor hajtogatást és gyűrődést is jól tűrő) papírlapok, meg persze a végtelenül helyes és szerethető illusztrációk miatt is igazi, jó értelemben vett régimódi mesekönyv lett A szomjas troll.

Ebben a hónapban még Szívünk rajta-matricát kaptak a következő kötetek: Elmer, a kockás elefánt (David Mckee), Gaston érzelmei - Dühös vagyok (Aurélie Chien Chow Chine), Holli, a hős (Al Ghaoui Hesna), Az égbolt titkai (Stuart Atkinson), A szökevény kiskutya (Holly Webb), Az óra rejtélye (Berg Judit-Kertész Erzsi), A világ tíz égtája (Anna Onichimowska).