Szívünk rajta: a Rosszcsont Rodrigó a hónap könyve

.konyvesblog. | 2019. december 05. |


A Szívünk rajta havonta mutatja be azokat a gyerek- és ifjúsági könyveket, melyeket a program független zsűrije a legkiemelkedőbbeknek talál. Decemberben Michael Ende és Wieland Freund Rosszcsont Rodrigo és Filkó, a fegyverhordozója című meseregénye lett a hónap könyve. (Kritikánk róla ITT olvasható.)

Michael Ende és Wieland Freund Rosszcsont Rodrigo és Filkó, a fegyverhordozója

Fordította: Perczel Enikő, Móra Könyvkiadó, 2019, 172 oldal, 2999 HUF

 

A Bookline négy éve indította útjára a Szívünk rajta gyerekkönyvajánló programot, így könnyítve meg a szülők könyvválasztását. A Szívünk rajta független szakértői minden hónapban megneveznek egy kiemelkedő alkotást, ami decemberben a program szakmai és gyerekzsűrije szerint a Rosszcsont Rodrigo és Filkó, a fegyverhordozója című négykezes meseregény lett.

A hónap értékelője, Ruff Orsolya a következőket mondta a kötetről:

„Michael Ende és Wieland Freund regényében minden benne van, amiért a meséket szeretjük: rengeteg kaland, cselszövés és fordulat, és persze jobbnál jobb szereplők. Ott van rögtön a magát rettenthetetlennek gondoló Filkó, aki bábjátékos szüleit hátrahagyva legszívesebben rablólovagnak állna, de fontos szerephez jut még a mesében egy rejtélyes sárkány és egy tűzről pattant hercegkisasszony is! Az eredmény egy kifordított lovagregény lett, amely úgy tudja megidézni a klasszikusokat, hogy kicsit sem érződik porosnak: a kötet fejezetről fejezetre egy olyan világot tár elénk, amelyben a gyerekek önfeledten elmerülhetnek, és amelyet a meseszerető felnőttek örömmel fedezhetnek fel újra. Esti olvasásra, közös olvasgatásra ideális.”

Ebben a hónapban még az alábbi könyvek kaptak még matricát:

Marék Veronika: Alfa bácsi titka
Bíró Zsófia: A macska mondja meg!
Mike Barfield: Nyomozás a kémiai elemek után
Katie Viggers: Mackók könyve