Legyél Te is mesehős és nyerj több tucat könyvet az osztálynak!

.konyvesblog. | 2018. április 25. |

Izgalmas videópályázatot írt ki a Szívünk rajta program, amellyel kisiskolás diákok ötven könyvből álló olvasósarkot nyerhetnek az osztályuknak. A játékban a gyerekek kedvenc meséjük megfilmesítésével vehetnek részt.

A legjobb gyerek- és ifjúsági könyvekből kaphatnak válogatást azok az alsós diákok, akik a legötletesebb kisfilmet készítik el a Szívünk rajta program pályázatára. A több tucat kötetből álló olvasósarok elnyeréséhez nem kell mást tenni, mint kiválasztani a programismertető oldalon fellelhető mesekönyvek valamelyikét, majd abból az osztály részvételével legalább 1, de legfeljebb 6 perc hosszúságú videót készíteni.

A választható könyvek listáját itt lehet megnézni.

Az osztály kedvenc meséjéről szóló kisfilmet a kiírás szerint érdemes egy-két szabadon választott kulcsjelenethez, vagy – sűrített formában – magához a teljes meséhez kapcsolni. A megfilmesítés módja és stílusa szabadon választható, akár némafilm, bábjáték, pantomim vagy hangosfilm is készülhet. A beküldött filmeket a Szívünk rajta Youtube-csatornára töltik fel, ahonnan közönségszavazás alapján kerül majd ki a 10 nyertes pályamű.

2018. május 13-ig várják minden olyan alsós osztály jelentkezését, amely egy felnőtt vezetésével szívesen részt venne az országos megmérettetésben.  

További információ és jelentkezés itt.