Visszatérnek a Szólíts a neveden érzékeny hősei

.konyvesblog. | 2019. október 10. |

Világpremierrel egy időben jelenik meg Magyarországon is a Szólíts a neveden folytatása, a Találj rám!, az olvasók pedig ezen a héten személyesen is találkozhatnak a szerzővel, hiszen André Aciman a Margó Irodalmi Fesztivál vendége lesz.

André Aciman: Találj rám!

Fordította: Szigethy-Mallász Rita, Athenaeum Kiadó, 2019, 300 oldal, 3999 HUF

 

Az új könyvben visszatérnek tehát a Szólíts a neveden érzékeny lelkű szereplői, hogy évtizedekkel Elio és Oliver első találkozása után tovább kutassák, hányféle alakban is jelenhet meg a szerelem (a könyvről készült kritikánk ITT olvasható, a szerzővel korábban készített interjúnkért pedig IDE kattintsatok). A Találj rám!-ban először Samuellel, Elio édesapjával találkozunk: épp látogatóba utazik Firenzéből Rómába a fiához, aki időközben sikeres zongoraművész lett. Egy fiatal nővel való véletlenszerű találkozása a vonaton fenekestül felforgatja az idős Sami terveit, örökre megváltoztatva életének hátralévő részét.

Margó. André Aciman október 11-én 19.30-kor a Várkert Bazár világirodalmi színpadán mutatja be új regényét, a szerzővel Balázsy Panna beszélget. Részletek erre>>

Nem sokkal ezután Elio Párizsba költözik, ahol ő maga is találkozik valakivel, Oliver pedig, aki időközben családos ember és főiskolai tanár lett Amerikában, hirtelen azon kapja magát, hogy szeretne visszalátogatni Európába.

Olvass bele a könyvbe:

Aciman Találj rám 1_21.pdf by konyvesblog on Scribd